Fantazi Rio 2016 - Igramo na sigurno, igrači su jeftini

Izvor: Sportske.net, 12.Avg.2016, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantazi Rio 2016 - Igramo na sigurno, igrači su jeftini

Ponuda na sajtu fantasynova.rs i ovoga puta je interesantna - pročitajte najavu mečeva, sastavite tim, pobedite tim Sportske.net i osvojite nagrade!

Grupa A

Kina - Australija

Nemojte imati sumnju ko je ovde favorit. Kina nije uspela da zabeleži niti jednu pobedu na ovom turniru, nadamo se i da neće u poslednja dva kola, a ukoliko to čine, neka to urade sada protiv Australije.

Delavedova je najbolji igrač Australije na ovom turniru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << barem do sada. Pitanje je koliko će svaki od košarkaša Australije igrati pošto igraju protiv autsajdera, pa je veliki rizik bilo koga ubaciti. Ipak, mi verujemo da bi oprobani sistem Delavedova - Bogut ponovo mogao da dominira čitav meč i da vas časti ukupno 50-ak poena na fantaziju.

Sve ovo lepo zvuči, valjalo bi i da se ostvari.

SAD - Srbija

Tačno u ponoć, igraju dva stara znanca, Srbija i SAD. Biće to repriza one utakmice iz finala Svetskog prvenstva u Španiji pre dve godine.

Amerika je pokazala da je ranjiva, igrali su neizvesnu završnicu protiv fantastične Australije na ovom tunriru. Ipak, u poslednjim minutima su uspeli da pobede i da ostanu neporaženi, a Srbija im stiže na noge kao neko ko bi mogao da ih dodatno ugrozi.

Sa druge strane, možda se i razgoropade, ukoliko ih krene kao u onom finalu, nemamo nikakve šanse za pobedu.

Teodosić voli ovakve utakmice, baš kao i Miroslav Raduljica, i upravo u njih dvojicu ovoga puta najviše verujemo. Naravno, voleli bismo da svi naši košarkaši pruže sjajne partije, ali je pitanje koliko je to moguće u ovom trenutku protiv silnih Amera.

Nikola Jokić nije u najboljoj formi, ali je i dalje po učinku jedan od trojice najboljih u našoj reprezentaciji. Dobro poznaje Amerikance, došao je red i na njegov susret sa Džordanom i Kazinsom, da pokaže koliko vredi i dosta zaljubljenika u NBA će noćas upravo zbog njega pratiti ovaj meč. Nadamo se da neće razočarati.

Krupnu ulogu bi mogli da imaju sjajni defanzivci u Srbiji, Kalinić, Simonović, Marković i Jović, ali se ne očekuje učinak koji se boduje za fantazi, jednostavno, to nisu takvi tipovi igrača.

Sa druge strane, Irving je pokazao da voli da igra protiv Srbije, a u najboljoj formi su Djurent i Entoni. Iskreno, jedva čekamo duel Kazinsa i Džordana sa Raduljicom i Jokićem, prštaće na sve strane.

Nikako ne zaboravite Pola Džorža, daje mnogo za onoliko koliko igra.

Francuska - Venecuela

Francuzi će, prema mom mišljenju, savladati Venecuelu sa 15-20 poena prednosti.

Igraju sve bolje, a Venecuela je sve, samo ne dorastao protivnik Francuzima. Možda su osokoljeni pobedom protiv Kine, ali to je, verujemo, sve što su uspeli da urade na ovim Olimpijskim igrama.

Francuzi ulaze lagano u formu, nakon velikog broja poraza u pripremnim utakmicama za Olimpijske igre, poraženi su na startu i od Australije, ali su konačno pronašli ritam u mečevima sa Kinom i Srbijom i treba očekivati i treću pobedu u nizu kojom bi obezbedili treće mesto u grupi, osim ako se ne desi nešto neverovatno do kraja ove grupne faze.

Boris Diao je u odličnoj formi, za jednog krilnog centra do sada ima brdo asistencija (16), uz De Koloa vam donosi najviše poena u Francuskoj. Diao je poprilično jeftin (5,00), tako da, znate šta vam je činiti.

Pored njih, Batum traži onu najbolju formu, moguće je da će utakmicu sa Venecuelom koristiti kao ispucavanje i treniranje za ono što tek sledi.

Francuzi će, sigurni smo u to, razbiti i u skoku Venecuelu, probajte i sa njihovim visokim igračima, što je još jedan razlog da stavite bivšeg igrača Sparsa u ekipu.

Sa druge strane, niko se ne izdvaja posebno u Venecueli, Ehenike je za sada najbolji, ali sve je to slabo da bi vam donelo veliki broj poena. Veliki je rizik ubaciti nekoga iz Venecuele.

Grupa B

Hrvatska - Nigerija

Favoriti na ovom meču su Hrvati, ali nemojte se iznenaditi ako se bude ušlo u nešto neizvesniju završnicu. Znamo kakav je ovdašnji mentalitet, svi uzdižu Hrvate nakon prve tri utakmice na kojima su zabeležili dve pobede, što može vrlo lako da im se obije o glavu.

Ono što je sigurno jeste da će Bogdanović biti jedan od dvojice najboljih na terenu kada se radi o košarkašima Hrvatske.

Igra u neverovatnoj formi, nezaustavljiv je, prethodni meč protiv Brazila je ubacio 33 poena, sjajno šutira, tera vas da se nervirate koliko dobro igra. Pored toga, prosek od preko 30 minuta u igri vas navodi da ga ubacite, velike su šanse da vam donese veliki broj fantazi poena. Naravno, sve to košta, 7,6 morate platiti za njega.

Dario Šarić košta 6 i ispod je proseka, i njih dvojica su jedino što vam preporučujemo za visok broj poena.

Krunoslav Simon nije u dobroj šuterskoj formi, na turniru šutira 4/18 trojke što je jako slabo za njega. Mario Hezonja, sa druge strane, ima sjajne procente, za tri šutira do sada 7/11.

U Nigeriji Čembrlen Oguči se još nije u potpunosti probudio, dok je Ike Diogu najbolji za sada, ali će ovoga puta imati težak posao protiv hrvatskih centara i krilnih centara.

Španija - Litvanija

Repriza prošlogodišnjeg finala Evropskog prvenstva.

Ako Gasol bude na svom najvišem nivou, uz dobru pomoć ostatka reprezentacije nemamo sumnju ko će biti bliži pobedi. Španci su se upisali konačno, a ukoliko izgube od Litvanije, biće na ivici ispadanja.

Ova reprezentacija je bila na ivici ispadanja i na prethodnom Evropskom prvenstvu na utakmici sa Nemcima, ali su izdržali. Znaju kako u ovim situacijama, neizvesne završnice bi sada mogli da preokrenu u njihovu korist.

Ono što najviše muči Španiju jeste ne tako dobar učinak Rudija Fernandeza, a podbacio je i Riki Rubio. Gasol i Mirotić su, za sada, najbolji u redovima Španije, verovatno će i u ovom meču imati visoke cifre, ali ukoliko Španija misli da daleko dogura na ovom takmičenju potrebni su bolji dvojica gore pomenutih, Fernandez i Rubio, a mnogi više očekuju i od Ljulja i Rodrigeza koji su solidni, ali mogu bolje.

Možda da probate sa Fernandezom, moraće bolje u nastavku i od njega dosta toga zavisi.

U reprezentaciji Litvanije, Kelnietis je jedan od najboljih igrača na prvenstvu. Ima devet asistencija po utakmici, 4 skoka prosečno, 17 poena. Defanzivci u Španiji će imati težak zadatak da ga sačuvaju.

Pored njega, Kuzminskas je odličan, šutira trojke 50% na Olimpijadi.

Problem Litvanaca na ovoj Olimpijadi mogla bi da predstavlja činjenica da igraju sa devet kvalitetnih igrača, a da su samo osmorica do sada uspeli da prebace deset indeksnih poena ukupno.

Kavaliauskas, Juskevičius, Javtokas i Karniuskas nisu imali previše prilike da se pokažu.

Čeka se i dalje dobar učinak Valančijunasa koji može bolje od ovoga do sada.

Brazil - Argentina

Južnoamerički klasik, biće tvrdo, obe ekipe će biti "napaljene", kako bi to rekao Van Gal.

Kako da ne bude tako, ulog je veliki, možda i plasman u narednu fazu, jer posebno Brazilcima gori pod nogama jer imaju do sada dva poraza. Sa druge strane, Argentinci su u nešto boljoj situaciji zahvaljujući pobedi protiv Hrvatske, ali daleko od toga da su sve sebi obezbedili za prolaz u narednu fazu.

Zna se ko kod Argentine vodi glavnu reč, sa Skolom ne možete previše da promašite, a Đinobili donosi veliki broj poena, između ostalog i što je do sada fauliran ogroman broj puta (šutirao 30 slobodnih bacanja do sada na Olimpijadi). Nema neke procente šuta, ali očekujemo da ih popravi u meču sa Brazilcima.

Marselinjo Uertas se budi kod Brazilaca, dok je Augusto Lima za sada najbolji pojedinac te ekipe. Leandro Barbosa je očajan, ne može lako da pogodi trojku (2/15) i to je jedan od najvećih problema Brazilaca uz činjenicu da je on među četiri najbolja igrača te ekipe.

Pored toga, problem je i klupa Brazila, nema dovoljno kvalitetnih igrača koji su dorasli ovom prvenstvu, pa je možda Argentina i blagi favorit u ovom meču.

Evo samo jednog od naših predloga za ovo kolo, imate nekoliko turnira, kako za dva, tako i za jedan dan, pa izvolite, pokažite da ste bolji od nas.

OVDE se prijavljujete za takmičenje, nije dozvoljeno mlađima od 18 godina.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.