FSS će i ubuduće raditi u interesu fudbala

Izvor: Akter, 07.Okt.2015, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS će i ubuduće raditi u interesu fudbala

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza rekao je danas da će svi organi Saveza i ubuduće raditi u interesu fudbala i naglasio da je komisija koja je Spartaku oduzela četiri boda apsolutno nezavisna

"Ja sam rekao i prilikom tog postupka, ili će se neke stvari u FSS promeniti, ili ja neću učestvovati u radu FSS. Svi organi saveza imaju punu podršku i nadam se da će i dalje raditi apsolutno nezavisno i u interesu fudbala", rekao je Kokeza novinarima pred polazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u Albaniju.

Spartaku su oduzeta četiri boda zato što je za meč sa OFK Beogradom izveo rezervni tim.

"Kao što znate, ja sam inicirao sastanak svih relevantnih organa FS Srbije, na kojem je komesar za integritet takmičenja, Milivoje Mirkov pokrenuo disciplinski postupak protiv Spartaka, podneta je disciplinska prijava disciplinskoj komisiji, koja je u skladu sa svojim ovlašćenjima, zasedala i razmatrala tu prijavu, i doneta je odluka da se Spartaku oduzmu četiri boda", rekao je Kokeza.

Potpredsednik FSS kazao je da nije bilo elemenata za kažnjavanje trenera Spartaka Stevana Mojsilovića.

"Olakšavajuće za Spartak, odnosno za trenera, je to što po statutu nije bilo elemenata da se sankcioniše i trener. Sve ubuduće koje prijave koje FSS pokrene ili koje stignu u savez, mi ćemo pokrenuti postupke. Ta komisija je apsolutno nezavisna i u skladu sa statutom FSS i pravilnicima, ona će i ubuduće donositi odluke", rekao je Kokeza.

Karadžić nezadovoljan odlukom da se Spartaku oduzmu bodovi

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić izjavio je danas da nije zadovoljan odlukom Disciplinske komisije da oduzme Spartaku četiri boda, pošto su na taj način kažnjeni igrači, "a ne glavni akteri sumnjivih utakmica - rukovodioci klubova".

"Nisam zadovoljan odlukom Disciplinske komisije. Deca Spartaka su kažnjena oduzimanjem četiri boda i na neki način pokazan im je put u niži rang, a oni su najmanje krivi. Disciplinska komisija nije kaznila glavne aktere sumnjivih utakmica, a to su funkcioneri klubova", rekao je Karadžić novinarima na aerodromu Nikola Tesla.

Disciplinska komisija FSS oduzela je Spartaku četiri boda pošto je u utakmici sa OFK Beogradom u prvenstvu izveo rezervni tim.

OFK Beograd je 26. septembra na Karaburmi sa 2:0 pobedio Spartak u utakmici 11. kola Superlige u kojoj je subotički klub igrao sa rezervnim sastavom. Na tom susretu je nastupilo 11 igrača Spartaka, koji su u prvih 10 kola ukupno igrali 822 minuta.

Spartak je u obrazloženju naveo da je izveo kombinovani tim protiv OFK jer je želeo da odmori ekipu uoči duela sa Crvenom zvezdom.

"Očekivao sam da će i rukovodioci biti kažnjeni, to se nije desilo. Ovo nije kraj. Disciplinski inspektor ima mogućnost da se pozabavi tom odlukom. Ima još dva stepena pa ćemo da vidimo. Na ovaj način se ne rešava najveći problem u fudbalu, a to je nameštanje utakmica, ako ga ima. Moraju da se nađu odgovorni, a to svakako nisu igrači", dodao je Karadžić.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.