(FOTO) UGAŠEN POŽAR: Električne instalacije zapalile tribinu na stadionu Rada

Izvor: Kurir, 19.Apr.2015, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) UGAŠEN POŽAR: Električne instalacije zapalile tribinu na stadionu Rada

Izgoreo je veći deo tribine ispod koje su prostorije kluba i restoran

U nedelju nešto pre podneva, došlo je do požara na stadionu Fudbalskog kluba Rad.

Prema informacijama sa lica mesta gori krov na zapadnoj tribini, a uzrok su neispravne instalacije. Dim se velikom brzinom širio Banjicom. Inače, stadion je već neko vreme u procesu renoviranja, a nedavno je dobio drugu tribinu.

Čitaoci Kurira javljaju da je na stadionu 10 vatrogasnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ekipa, a prema nezvaničnim informacijam,a, požar će uskoro biti ugašen.

"Gledali smo utakmicu na pomoćnom terenu, igrali su omladinci Rada i Spartaka iz Subotice. U jednom momentu na zapadnoj tribini se pojavio plamen, posle čega su alarmirani vatrogasci. Oni su brzo intervenisali sa mnogo vozila i požar, koji je kako ovde čujemo izbio zbog neispravnih instalacija, je ugašen, a koliko se vidi izgoreo je dobar deo tribine iznad prostorija kluba i restorana", kaže očevidac sa stadiona.

Stadion Kralj Petar Prvi, takođe poznat i kao stadion Rada, je fudbalski stadion na Banjici, u Beogradu, na kome igra Rad. Kapacitet stadiona je 6.000 mesta.

Prva zvanična utakmica na ovom stadionu je odigrana 13. avgusta 1977. između domaće ekipe Rada i makedonskog tima Bregalnica iz Štipa, a Rad je pobedio sa 2:0. Prvi strelac na ovom stadionu je bio Dragan Kokotović u 19. minutu ovog meča.

Stadion je kao što smo već pomenuli u procesu renoviranja, a uidejno rešenje budućeg izgleda je ovakvo:

Ova vest se munjevito proširila i na Tviteru gde su objavljene i prve fotografije:

U životu nisam čula više sirena! Krov koji se vidi je #VMA #požar pic.twitter.com/cfsmKolt0Y

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POŽAR NA BANJICI: Gori stadion Rada! (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 19.Apr.2015

Gori stadion Fudbalskog kluba Rad! Vekiki požar zahvatio je krov, upravnu zgradu, zapadnu tribinu… Ekipe su već na licu mesta i intervenišu, a sirene se čuju sa svih strana Banjice….. . Fotografija je zabeležena  iz obližnjegvrha solitera, ali se vidi požar na Radovom stadionu…. .  Požar...

Nastavak na HotSport.rs...

(KURIR TV) Pogledajte kako je ugašen požar na stadionu Rada

Izvor: Kurir, 19.Apr.2015

Uzrok požara su neispravne instalacije..U nedelju nešto pre podneva, došlo je do požara na stadionu Fudbalskog kluba Rad...Prema informacijama sa lica mesta goreo krov na zapadnoj tribini, a uzrok su neispravne instalacije. Dim se velikom brzinom širio Banjicom...Čitaoci Kurira javili su da je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.