(FOTO I VIDEO) HAKOVAN ISILOV SAJT: Propagandu im zamenili reklamom za vijagru i prozak

Izvor: Kurir, 26.Nov.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO I VIDEO) HAKOVAN ISILOV SAJT: Propagandu im zamenili reklamom za vijagru i prozak

Jedan sajt džihadista na "tamnom internetu" nedavno je hakovan, a teroristički propagandni materijal zamenjen je reklamom za vijagru i prozak, čime su autori ovog čina poručili ekstremistima da treba da se "opuste".

Veb sajtu, koji se prošle nedelje pojavio na "tamnom internetu", moglo se pristupiti preko "Tor" pretraživača. Sajt je ekstremistima služio za vrbovanje novih članova. Ipak, za manje od nedelju dana veb prezentacija je hakovana a posetioci su pozdravljeni reklamom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za lekove.

Hakeri su iznad reklame za vijagru i prozak tablete napisali: "Previše je, ISIL. Previše ljudi ste uspeli da obmanete. Dok gledate ovu divnu reklamu, mi ćemo vam unaprediti infrastrukturu i podariti sadržaj za kojim očajnički vapite."

Spekuliše se da je sajt hakovala "Ghost Sec", grupa povezana sa hakerskom grupom Anonimus, koja je objavila rat teroristima. Veruje se da je ovo prva veb-stranica koju je neka hakerska grupa "srušila" na tamnom internetu.

Source: Anonymous declares "war" on Islamic State by ReutersNews on Rumble

Autor: Daily mail

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.