(FOTO) ALBANCI SU CRNCI, TAKO ONI KAŽU: Optužili UEFA za rasizam!?

Izvor: Kurir, 24.Okt.2014, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) ALBANCI SU CRNCI, TAKO ONI KAŽU: Optužili UEFA za "rasizam"!?

Transparent sa tim natpisom "Reci ne rasizmu. šala dana. UEFA = Mafija, reci da rasizmu", glavna je poruka sa protesta pristalica Albanije

Albanski navijači organizovali su proteste u Tirani i Prištini posle odluke UEFA kojom je prekinut meč kvalifikacija za EP 2016. između Srbije i Albanije registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist našeg fudbalskog tima.

Protestni skup u Prištini, održan je takođe pod sloganom: "UEFA, ne za... se sa Albancima!". >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Na skupu je raširen transparent na kom je pisalo:

"Reci ne rasizmu. šala dana. UEFA = Mafija, reci da rasizmu"

Organizatori, koji su poziv uputili putem društvenih mreža, traže da vlada u Tirani jasno pokaže neslaganje sa odlukom UEFA.

Utakmica je registrovana 3:0 za Srbiju, ali su domaćinu odmah oduzeta tri boda zbog loše organizacije meča. Srbija će, takođe, morati da igra dva meča kao domaćin bez publike, a i FSS i albanski savez kažnjeni su sa po 100.000 evra.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra na stadionu Partizana u 41. minutu pošto je došlo do incidenata nakon što se iznad terena pojavio dron sa zastavom tzv. "velike Albanije".

Tada je došlo do sukoba igrača dve ekipe, a potom je na teren ušao i određeni broj navijača, koji je napao gostujuće fudbalere, nakon čega su oni napustili teren i odbili da se vrate.

Protesta kunder UEFA-s ne Prishtine! Hallall ju qoft! pic.twitter.com/MH3gGiehdI

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

ALBANCI-SU-CRNCI-TAKO-ONI-KAZU-Optuzili-UEFA-za-rasizam

Izvor: medio.rs, 24.Okt.2014

Transparent sa tim natpisom "Reci ne rasizmu. šala dana. UEFA = Mafija, reci da rasizmu", glavna je poruka sa protesta pristalica Albanije...Albanski navijači organizovali su proteste u Tirani i Prištini posle odluke UEFA kojom je prekinut meč kvalifikacija za EP 2016. između Srbije i Albanijeregistrovan...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.