FIFA se ne protivi da se el Klasiko prekine ako Mesi obori Zarin rekord

Izvor: Sportal.rs, 23.Okt.2014, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA se ne protivi da se "el Klasiko" prekine ako Mesi obori Zarin rekord

Sve je spremno za verovatno najveću utakmicu svetskog fudbala u ovom trenutku: Barselona - Real Madrid (subota, 18). Novi sudar dva najtrofejnija španska kluba, bez obzira na ishod, mogao bi najviše da bude upamćen po istorijskom trenutku zbog kojeg bi čak bio prekinut na kratko.

Naime, ukoliko Lionel Mesi postigne dva gola, postaće najbolji strelac u istoriji Primere! Argentinac bi time prestigao Telma Zaru, koji je sa 251 pogotkom u elitnom rangu španskog fudbala već šest decenija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << neprikosnoven na vrhu liste golgetera. Sve do pojave "čuda iz Rozarija".

Barselona je već predložila vođstvu lige da se meč prekine u trenutku kada i ako Mesi postigne drugi gol, kako bi mu čitav stadion, ali i igrači najvećeg rivala Reala čestitali i aplaudirali. Španski mediji pišu da je o najavljenom prekidu meča obaveštena i FIFA, kako bi se otklonila i najmanja mogućnost da Katalonci budu eventualno kažnjeni zbog narušavanja toka utakmice.

- To je interna stvar španske lige i zavisi samo od odluke Federacije te države. U pravilima FIFA ne postoji određena regulativa za takav slučaj - rekao je predstavnik Svetske fudbalske federacije.

Predsednik Primere Havijer Tebes slaže se da bi eventualni rekord Mesija svakako trebalo da bude obeležen na neki način.

- Mesi zaslužuje da mu se ukaže čast ako prestigne Zaru, jer biće to momenat za istoriju - rekao je prvi čovek lige, prenose španski mediji.

(Foto: Beta/AP/Emilio Morenatti)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.