FIFA se i bez radne grupe bori protiv rasizma

Izvor: B92, 26.Sep.2016, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA se i bez radne grupe bori protiv rasizma

Generalna sekretarka FIFA Fatma Samura rekla je da ta organizacija vrlo ozbiljno shvata borbu protiv rasizma.

Svetska fudbalska asocijacija snažno se bori protiv rasizma, uprkos tome što je rasformirala radnu grupu za nadgledanje diskriminacije.

Agencija Asošiejted pres u nedelju je objavila da je FIFA rasformirala radnu grupu, "pošto je njen zadatak završen posle tri godine".

"Radna grupa je imala vrlo sepcifičan mandat koji je, prema našim saznanjima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u potpunosti ispunula. Njene preporuke su sada pretvorene u program koji je veoma jak", rekla je Samura na konferenciji Sokereks.

Samura je u maju imenovana za generalnog sekretara FIFA i postala je prva žena i prvi takav funkcioner iz Afrike, u sklopu promena koje je uveo novi predsednik svetske kuće fudbala Đani Infantino.

"Moje prisustvo je snažna potvrda da FIFA ima nultu toleranciju prema diskriminaciji i da je to inkluzivna organizacija. Mi u FIFA ozbiljno shavatamo našu ulogu kao svetske fudbalske organizacije u borbi protiv diskriminacije", rekla je Samura, koja dolazi iz Senegala.

Radnu grupu za nadgledanje diskriminacije osnovao je 2013. godine tadašnji predsednik Sep Blater, a predsednik je bio Džefri Veb, potpredsednik, sve dok nije uhapšen prošle godine u sklopu istrage američkih vlasti o korupciji u svetskom fudbalu.

Veb je priznao krivicu za reketiranje, a njega je na čelu radne grupe u septembru 2015. godine zamenio predsednik Fudbalskog saveza Konga Konstant Omari.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Samura: FIFA ne toleriše diskriminaciju

Izvor: N1 televizija, 26.Sep.2016

U nedelju je agencija Asošijeted pres objavila vest da je Međunarodna kuća fudbala rasformirala radnu grupu za nadgledanje diskriminacije...Generalni sekretar FIFA Fatma Samure potvrdila je ovu vest u ponedeljak, ali je i objasnila o čemu se zapravo radi...„Ova radna grupa je imala veoma specifičan...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.