FED: Srpkinje čekaju Španiju

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jun.2015, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FED: Srpkinje čekaju Španiju

U jeku borbi na Rolan Garosu održan je žreb za takmičenje u Fed kupu 2016. godine. Srbija, koja je u aprilu pobedom nad Paragvajem izborila plasman u Svetsku B grupu, dobila je rivala.

Izabranice selektora Tatjane Ječmenice Jevtić sastaće se sa selekcijom Španije i taj duel biće održan u Srbiji.

Prvo kolo Svetske grupe i Svetske B grupe zakazano je za 6. i 7. februar naredne godine.

Španija je i ove sezone igrala u Svetskoj B grupi, ali je posle poraza >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u prvoj rundi takmičenja od Rumunije (2:3) morala da igra meč za opstanak. Ekipa Končite Martinez je savladala ubedljivo Argentinu sa 4:0 i ostala u istom društvu. Vodeća igračica u španskom timu je Lara Aruabarena, trenutno 79. sa WTA liste, dok su ekipi još Anabel Medina Gariges, sada 741. igračica sveta, Aliona Bolsova Zadoinov (567. na WTA listi) i mlada Sara Soribes Torno (156).

Srbija je bila nosilac na žrebu, baš kao i Australija, Poljska i Kanada.

U ostalim parovima prve runde Svetske B grupe 2016. igraće Australija - Slovačka, Kanada - Belorusija i SAD - Poljska.

Pobednici će igrati u aprilu sa poraženima iz prve runde Svetske grupe u plej-ofu za ulazak u najelitnije društvo, dok će se poraženi boriti za opstanak u Svetskoj B grupi

Žrebom u Parizu određeno je i da se u prvom kolu Svetske grupe sastanu Rumunija - Češka, Nemačka - Švajcarska, Francuska - Italija i Rusija - Holandija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.