FA KUP: Arsenal posle penala bolji od Vigana za finale

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Apr.2014, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FA KUP: Arsenal posle penala bolji od Vigana za finale

Arsenal se plasirao ou finale FA kupa, pošto je posle izvođenja jedanaesteraca pobedio Vigan.
(FOTO: AP)
Posle regularnih 90 minuta i produžetaka rezultat na Vembliju je bio 1:1, a kod penala najviše se istakao golman Arsenala Lukaš Fabijanski, koji je odbranio dva udarca protivničkih igrača i tako omogućio svojoj ekipi da se bori za prvi trofej još od 2005. godine.
Vigan je poveo u 63. minutu golom Đordija Gomeza sa bele tačke, a izjednačio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Per Mertezaker 20 minuta kasnije.
Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa se otišlo u produžetke, a pošto su i posle dodatnih 30 minuta mreže mirovale pristupilo se izvođenju jedanaesteraca.
Fabijanski je odbranio prva dva udarca igrača Vigana, odnosno Gerija Koldvela i Džeka Kolisona, dok su sa druge strane sigurni bili Mikel Arteta, Kim Kalstrom, Olivije Žiru i Santi Kazorla.
U borbi za trofej, Arsenal će igrati protiv boljeg iz duela Hal Siti – Šefild Junajted. Taj meč je na programu u nedelju.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Finale FA Kupa: Arsenal - Hal!

Izvor: Mondo, 13.Apr.2014, 20:10

Iznenađenje se nije dogodilo. Hal je pobedio Šefild junajted 5:3 i plasirao se u meč za trofej najprestižnijeg..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.