F1: Rozberg pobedio u Monaku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F1: Rozberg pobedio u Monaku

Vozač Mercedesa Niko Rozberg pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka i postao prvi vozač od Ajrtona Sene sa tri uzastopne pobede u Monte Karlu.

Rozberg je ostvario drugu uzastopnu pobedu u šampionatu, posle čudne odluke Mercedesa da do tada vodećeg Luisa Hamiltona u završnici trke pozove u boks na zamenu guma dok je bezbednosno vozilo bilo na stazi. Dvostruki svetski šampion se na stazu vratio kao treći, gde je i završio trku.

Drugo mesto zauzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Sebastijan Fetel iz Red Bula.

Rozberg je posle današnje pobede smanjio zaostatak za Hamiltonom na 10 bodova.

Vozač Red Bula Danil Kvjat zauzeo je četvrto mesto, peti je bio njegov klupski kolega Danijel Rikardo, a šesto mesto zauzeo je Kimi Raikonen iz Ferarija. Bodove su još osvojili Serhio Peres iz Fors Indije, Dženson Baton iz Meklarena, vozač Zaubera Felipe Nasr i Karlos Sainc iz ekipe Toro Roso.

Naredna trka u šampionatu voziće se 7. juna u Montrealu za Veliku nagradu Kanade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rozberg trijumfovao u Monte Karlu

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Maj.2015

MONTE KARLO - Nijemac Niko Rozberg pobjednik je trke za Veliku nagradu Monaka, koja je danas vožena u okviru šampionata Formule 1.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.