Embolo izabrao - igraće Bundesligu za 4.000.000 evra godišnje, Bazelu MEGA obeštećenje!

Izvor: MozzartSport.com, 26.Maj.2016, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Embolo izabrao - igraće Bundesligu za 4.000.000 evra godišnje, Bazelu MEGA obeštećenje!

Konsultanti jednog od najtalentovanijih napadača Evrope navodno su doneli odluku

Jedan od najtalentovanijih napadača Evrope Bril Embolo nastavlja da puni novinske stupce u Nemačkoj! Momak kamerunskog porekla ponikao u švajcarskom Bazelu najbliži je transferu u redove novog člana Bundeslige - Lajpciga! 

Nemački mediji danas pišu da su Bikovi dobili opasnu konkurenciju u Borusiji iz Menhegladbaha (od ranije Emboloa traže i Everton i Liverpul), ali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << podvlače da se tim konsultanata koji radi za 19-godišnjeg napadač već odlučio za Lajpcig jer je to navodno najbolja sredina za mladog igrača, gde će imati konstantnost i priiliku da napreduje.

Bild tvrdi da je praktično i cena već dogovorena. Bazel bi trebalo da dobije oko 20.000.000 evra, plus bonusi u zavisnosti od individualnih dostignuća fudbalera. Takođe, spekuliše se i sa platom tinejdžera iz Švajcarske. Ona će, prema istom izvoru, iznositi (zajedno sa ličnim bonusima) 4.000.000 evra godišnje. To praktično znači da u Lajpcigu ipak neće biti preterano narušena struktira plata (najplaćeniji igrač trenutno je Emil Forsberg sa 3.000.000 evra po godini ugovora), baš kao ni pravilo da se dovode isključivo igrači do 24 godine, osim u izuzetnim situacijama kada su u pitanju velika imena neophodna za ostvarivanje određenih ciljeva.

A nikako ne treba zaboraviti da je glavni cilj gazde Red Bula Ditriha Matešica, u okviru koga posluje Lajpcig, osvajanje Bundeslige i redovno igranje u Ligi šampiona već kroz nekoliko sezona. Posao sa Emboloom svakako potvrđuje da se ne radi o praznim pričama...

Inače, iza Brila Emboloa je odlična sezona u dresu Bazela, pošto je postigao 13 pogodaka i zabeležio devet asistencija. Za nacionalni tim Švajcarske do sada je nastupio devet puta i postigao jedan gol. Embolo je trenutno je povređen, ali očekuje se da će biti spreman za EURO u Francuskoj.

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.