Ekran koji onemogućava špijuniranje sa strane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2016, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekran koji onemogućava špijuniranje sa strane

Kompanija Hjulit-Pakard (Hewlett-Packard HP) razvila je novi sistem za svoje laptop kompjutere koji onemogućava drugim ljudima da sa strane vide šta je na ekranu.

HP je razvio novi ekran koji smanjuje ugao gledanja pritiskom na taster, što znatno otežava da se sa strane vidi šta radi korisnik, preneo je portal Verdž (Verge).

Ta opcija radi tako što sprečava da svetlo ide u stranu, pa se ekran može videti samo direktnim gledanjem u rasponu od 70 stepeni.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Ovakva zaštita privatnosti je i ranije bila moguća posebnim "filterom za privatnost" koji se lepe na ekrane, ali je mana tog metod što je trajna i što zapravo daje tamniju sliku.

HP-ovo rešenje ima prednost što se može uključivati i isključivati pritiskom na tastaturi.

Funkcija šur vju" (Sure View) razvijena je u saradnji s kompanijom 3M koja je prodavala filtere za ekrane. Počevši od septembra ekrani sa "šur vju" ekranom će biti dostupni na dva HP-ova laptopa "EliteBook 1040" i "EliteBook 840" koji imaju rezoluciju 1080p.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

HP: Više vam neće špijunirati ekran

Izvor: B92, 27.Avg.2016, 10:24

Beograd -- Kompanija Hjulit-Pakard (Hewlett-Packard HP) razvila je novi sistem za laptop kompjutere koji onemogućava drugim ljudima da sa strane vide šta je na ekranu...HP je razvio novi ekran koji smanjuje ugao gledanja pritiskom na taster, što znatno otežava da se sa strane vidi šta radi korisnik,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.