Eklston primoran da podnese ostavku na čelu F1

Izvor: RTS, 23.Jan.2017, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eklston primoran da podnese ostavku na čelu F1

Izvršni direktor Formule 1 Berni Eklston izjavio da je primoran da podnese ostavku na tu funkciju i da će je umesto njega obavljati Amerikanac Čejs Keri. Očekuje se da će novi vlasnik Formule 1, američka "Liberti medija", zvanično saopštenje o smeni Eklstona objaviti u utorak.

"Više ne rukovodim Formulom 1. Moju dužnost sada obavlja Čejs Keri. Od danas sam počasni predsednik, što bi Amerikanci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekli... Ne znam, doduše, šta to uopšte znači", rekao je 86-godišnji Eklston, a prenosi nemački "Auto motor und sport".
Eklston je rekao da mu je otkaz uručio novi predsednik Formule 1 Čejz Keri. On je dodao da će njegov posao u kancelariji od sada biti "mirniji" i dodao da se nada da će "ponekad prisustvovati nekom gran-priju.

"Još imam dovoljno novca da posećujem trke, a u Formuli 1 imam i puno prijatelja", rekao je on.
Eklston je na čelu Formule 1 bio još od 1978, a prošle godine je američka kompanija "Liberti medija" od kompanije "CVC partners" kupila Formulu 1 za šest milijardi funti.
Dogovor se sastoji iz dva dela. Prva tranša odnosi se na na nabavku 18,7 odsto udela Formule 1, a ostatak od 81,3 odsto Liberti medija će steći uz odobrenje nekih regulatora, kao i Međunarodne automobilske federacije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.