Izvor: HotSport.rs, 19.Maj.2017, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EVROLIGA, F4: Trijumf Fenera na krilima Bogdanovića i Kalinića

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Real iz Madrida u drugom polufinalu završnog turnira Evrolige 84:75, pa će u nedelju od 20 časova igrati protiv Olimpijakosa za naslov šampiona Evrope.
Fenerbahče je od samog početka kontrolisao dešavanja na parketu. Poveli su košarkaši Željka Obradovića košem Bogdana Bogdanovića, nadovezali su se zakucavanje Veselog i trojka Kalinića, pa je ubrzo bilo 9:2.
Real je >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << preko Ljulja, koji je ubacio pet poena, uspeo da uhvati priključak, ali je Fener odgovorio preko Diksona, pa je ubrzo bilo 17:7, a prvi deo završen je rezultatom 21:13.
Prva tri minuta drugog perioda prošla su uz samo dva poena Fenera, nakon čega je Kalinić pogodio trojku za 26:13, što je „upalilo“ crvenu lampicu kod Madriđana, pa je serijom 11-0 došlo do 26:24. 
Bogdanović je nalet Reala prekinuo trojkom, nadovezali su se Dikson i Veseli, i ponovo je prednost porasla na osam poena, a kako je Ljulj promašio poslednji šut, na poluvremenu je bilo 44:34.
Drugi deo obe ekipe su „otvorile“ dosta sporo, no to nije sprečilo Datomea da Fener vrati na 13 poena viška. Razigrao se u međuvremenu Kerol, ali su stizali odgovori od Ekpea Juda i Jana Veselog, koji su održavali prednost Fenerbahčea na više od 10 poena, mada je nadu Realu vratio Kerol, koji je pogodio tri trojke.
No, Madriđani su ostali samo na dva imena, Kerola i Ljulja, koji je svojim 24. poenom smanjio na -13 pred početak poslednje četvrtine.
 
To je bilo nedovoljno, Datome je ponovo „digao“ Fener na 16 poena viška, što je bio signal navijačima da počnu da slave.
Uspeo je Real još jednom da pripreti, stigli su do 68:60, ali je Datome lepim košem tri minuta pre kraja opet doveo ekipu Željka Obradovića na 11 poena, a potom su Bogdanović i Judo lepom akcijom ponovo doveli svoj tim na 13 poena – 77:64.
Kerol trojkom i Ljulj dvojkom, a potom Španac sa linije za slobodna bacanja smanjili su na sedam poena, nakon čega je Bogdanović pogodio dva slobodna bacanja za 79:70.
Ljulj je potom bio precnizan jednom od dva pokušaja sa linije penala,  ali je Bogdanović ponovo pogodio oba slobodna bacanja i povećao na 81:71.
Usledila su dva pogotka Rendolfa za 81:75, a sve nade u konačan preokret Reala „ugasio“ je Kalinić fantastičnim skokom u napadu nakon promašenog slobodnog bacanja Bobija Diksona.
Fauliran je srpski reprezentativac, pogodio je oba šuta i postavio konačnih 84:75, za drugo vezano finale Fenerbahčea, koje je na program u nedelju od 20 časova, protiv Olimpijakosa.
Najefikasniji bio je Judo sa 18 poena, Bogdanović je ubacio 14, a Veseli i Kalinić po 12.
Sa druge strane, fantastičnu partiju pružio je duo Ljulj-Kerol, ali ukupnih 49 poena ova dva košarkaša (Ljulj 28, Kerol 21) nije bilo dovoljno za konačan trijumf, pošto je ostatak tima žestoko podbacio.
 
 
The post EVROLIGA, F4: Trijumf Fenera na krilima Bogdanovića i Kalinića appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.