EURO: Poljska dobila penal rulet!

Izvor: N1 televizija, 25.Jun.2016, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EURO: Poljska dobila penal rulet!

Osminu finala Evropskog šampionata u Francuskoj otvorili su Švajvarska i Poljska. U mečevima, u kojima poraz znači povratak kući, stres je veliki, tenzija takođe

Prva selekcija koja je obezbedila mesto među osam najboljih je selekcija je Poljska koja je posle penal ruleta slavila sa 5:4. Poljaci su vodili sa 1:0, Švajcarska izjednačila na 1:1. Naredni rival biće, pobednik duela Hrvatska vs Portugalija.

Tokom prv og poluvremena Švajacrska je imala blagu inicijativu. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Imala više loptu u nogama i nekoliko poluprilika, ali nije uspela da stigne do gola. Poljaci su bili strpljivi. Čekali su priliku i ona je stigla u samoj završnici. Posle centaršuta Grosickog  sa leve strane, lopta je stigla do Blažikovskog koji je lako dobio duel jedan na jedan sa golmanom Švajcarske – 1:0.

U nastavku Poljaci su želeli da mirno privedu utakmicu kraju. Nastojali su da zatvore sve prilaze svom golu, ali nisu imali dovoljan stepan agresivnosti u napadu. Kažu ljudi koji dobro poznaju fudbal da je napadanajbolja odbrana. Kazna jestigla u samoj završnici kada je Šaćiri pogodio za 1:1. Ostalo je desetak minuta do kraja. Da li ćemo gledati produžetke? Hoćemo. Penale? Ko zna. Stilgi smo do penal ruleta.

Lihtšanjer pogađa – 1:0. Levandovski siguran 1:1.Ka beloj tački krenuo je Džaka. Lopta je otišla daleko preko gola. Milik uz malo sreće pogađa – 2:1. Šaćiri je mirno smanjio na 2:2 posle sjajnog gola u drugom poluvremenu. Glik, štopet Torina je pogrešio – 3:2.  Šer mirno za 3:3. Blažikovski je pogodio u prvom poluvremenu, pogodio je penal za 4:3. Rodrigez je morao sa spasi Švajcarsku i ostavi je u igri za plasdman među osam najbolji. Pogodio je – 4:4. Ulogu junaka bila je u nogama Krikovijaka, pogodio je. Poljska je otišla među osam najboljih.

ŠVAJCARSKA:  Somer, Rodrigez, Đuru, Šer, Lihtštajner, Džaka, Behrami, Mehmedi, Džemaili, Šaćiri, Seferović. Igrali su još: Embolo, Derdijak, Fernandez.

POLJSKA: Fabijanski, Pišček, Glik, Pazdan, Jedrejždžek, Blažikovski, Krišovijak, Mačinski, Grosicki, Milik, Levandovski. Igrali su još:  Jodlovic i Peško.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.