EL: Luda utakmica u Istanbulu, Laboral zamalo da prokocka plus 17, odlični Krstić

Izvor: Sportal.rs, 27.Feb.2015, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: "Luda" utakmica u Istanbulu, Laboral zamalo da prokocka "plus" 17, odlični Krstić

Košarkaši Laboral Kuće slavili su na gostovanju protiv ekipe Anadolu Efesa sa 84:87.

Ekipa Laboral Kuće sjajno je otvorila meč na gostovanju u Istanbulu. U napadu su pogađali gotovo iz svih pozicija, dok su čvrstom odbranom onemogućavali domaćine da uspostave ravnopravnu igru.

U tim trenucima San Emeterio i Bertans su pogađali iz svih pozicija, dok je jedino Nenad Krstić uspevao kako tako da zadrži ekipu Efesa u igri. Međutim, do poluvremena razlika je samo rasla >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << i na kraju su došli do ogromnih plus 17.

Međutim, onda je došla treća četvrtina i neverovatna igra izabranika Dušana Ivkovića. Sve ono što su gosti iz Vitorije gradili u prvih 20 minuta, uspeli su košarkaši Efesa da "istope" u trećem periodu. Sve su pogađali Ivkovićevi puleni, uz Krstića su se razigrali pre svih Ertel i Šarić, pa su u jednom trenutku čak došli i do vođstva, ali se na odmor pred poslednji period otišlo sa dva poena prednosti za goste 71:69.

U poslednjoj četvrtini ponovo je Laboral uspeo da se odlepi na plus osam, pa se Efes ponovo vratio u igru i imao priliku čak i da dobije meč, međutim jeftinim greškama ipak su dopustili španskom timu da dođe do važnog trijumfa i izjednači se sa njima na tabeli sa po četiri pobede i poraza.

Ipak, ekipa Dude Ivkovića će u slučaju jednakog odnosa pobeda i poraza na kraju biti u prednosti jer su sa većom razlikom slavili na gostovanju u Vitoriji.

U pobedničkoj ekipi istakao se San Emeterio sa 22 poena, te Kolton Ajverson sa 17 poena i 11 skokova.

U poraženom timu istakli su se Šarić sa 18, Ertel sa 17 i Nenad Krstić sa 16 poena i 12 skokova.

Evroliga, Top 16, 8. kolo:

Grupa E:

Četvrtak:

Žalgiris - Galatasaraj 72:59

Real Madrid - Crvena zvezda Telekom 85:61

Makabi - Panatinaikos 73:70

Petak:

Barselona - Alba 20.45

TABELA: Real 7-1, Makabi 6-2, Panatinaikos 5-3, Barselona 4-3, Alba 3-4, Žalgiris 3-5, Galatasaraj 2-6, Crvena zvezda Telekom 1-7.

Grupa F:

Četvrtak:

Nižnji Novgorod - Emporio Armani 76:85

Petak:

CSKA - Fenerbahče 75:81

Anadolu Efes - Laboral Kuća 84:87

Olimpijakos - Unikaha 20.45

TABELA: Fenerbahče 6-2, CSKA 6-2, Olimpijakos 6-1, Efes 4-4, Laboral Kuća 4-4, Nižnji Novgorod 2-6, Emporio Armani 2-6, Unikaha 1-6

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.