EL - Crveno-beli se borili, Real na kraju ipak ubedljiv

Izvor: Sportske.net, 12.Okt.2016, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL - "Crveno-beli" se borili, Real na kraju ipak ubedljiv

Počela je i Evroliga, a na otvaranju su se sastali bivši osvajači ovog takmičenja Real Madrid i Olimpijakos.

Slavili su Madriđani nad gostima iz Pireja rezultatom 83-65 (24-17, 18-23, 20-13, 21-12).

Ovaj susret je dokazao da se zaista samo najbolji timovi Evrope ove sezone nalaze u Evroligi, kako je obilovao neizvesnošću i kvalitetnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << potezima. Olimpijakos je konstantno pretio, vraćao se u meč, ali je Real nekako uvek imao odgoovor.

Dobili su Madriđani prvi kvartal sa sedam razlike, ali su gosti uzvratili u narednoj deonici koju su dobili sa pet poena razlike, te sa na poluvreme otišlo sa dva poena prednsoti za domaću ekipu.

Dominirao je Serhio Ljulj sa 15 poena nakon prve dve četvrtine.

Treći period su dobili Madriđani, delovalo je da su slomili duh gostima iz Grčke ali se izabranici Janisa Sferopulsa pokušali još jednom da se vrate u poslednjem kvartalu. Poenima Meta Lodžeskog su prišli na minus osam, ali je to ipak bilo sve, te je premijera nove sezone u Evroligi završena pobedom madridskog Reala i to ubedljivije nego zasluženo.

Najefikasniji u redovima "kraljevskog" klub bio je Serhio Ljulj sa 22 poena, a dvocifreni su uz njega bili još Luka Dončić sa 11 i Džejsi Kerol sa 10 postignutih poena.

U poraženom sastavu, najbolji je bio Lodžeski sa 14 poena, dva manje dao je Bili Spanulis, dok je 11 poena upisao Jorgos Printezis. Srpski internacionalac Nikola Milutinov je upisao dva poena i isto toliko skokova za nešto manje od osam minuta na terenu. Podbacio je Erik Grin koji za nešto više od 15 minuta nije uspeo da se upiše u strelce.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVROLIGA: Real na startu preslišao Olimpijakos (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 12.Okt.2016

U 1. kolu Evrolige Real je u Madridu savladao Olimpijakos 83:65 (24:17, 18:23, 20:13, 21:12).. . “Kraljevski klub” ostaće upamćen kao prvi pobednik novog formata Evrolige. Real je savladao Olimpijakos sa ubedljivih : . Madriđani su bolje otvorili meč i prvu četvrtinu su rešili u svoju korsit...

Nastavak na HotSport.rs...

Delije imaju sjajnu poruku za Blata, izdvajaju jedno ime! (TVITOVI)

Izvor: Sportske.net, 13.Okt.2016, 21:56

Crveno-beli su ugostili Darušafaku na startu nove sezone u Evroligi, a na poluvremenu vode 44:30...Zvezda je odlično otvorila meč, delovalo je da je turskom timu bilo potrebno vreme da se razdrmaju posle grmljavine Delija na početku meča (više o tome OVDE)...Crveno-beli su predvođeni kapitenom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.