EL - Barsa u četvrtfinalu!

Izvor: Sportske.net, 07.Apr.2016, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL - Barsa u četvrtfinalu!

Katalonci tesnom pobedom u Kaunasu čekirali treće mesto u grupi F i u četvrtfinalu će deliti megdane sa Lokomotivom Kuban ili Panatinaikosom.

Iako je odavno izgubio šanse za plasman u plej-of, Žalgiris je veoma angažovano ušao u meč protiv Barselone kojoj je pobeda bila moranje.

Prvi kvartal protekao je u egal igri, u drugom se litvanski šampion odlepio i otišao na veliki odmor sa prednošću od šest poena.

Ipak, na krilima Tomaša Satoranskog i >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << raspucanog Paua Ribasa, Barsa pravi preokret u trećoj četvrtini i u odličujućih deset minuta ulazi sa plusom od pola koša.

Svojom četvrtom trojkom na utakmici Ribas je polovonom četvrte četvrtine odveo Barsu na plus šest i širom otvorio vrata četvrtfinala svom timu.

Žalgiris je propustio nekoliko prilika da se vrati u egal u finišu meča, ali nije prišao na manje od tri poena zaostatka. Pogodak Ribasa iz teške pozicije sa vrha kapice i laki poeni Abrinesa iz kontre nakon krađe otklonili su sve dileme oko pobednika.

Meč je završen rezultatom 59:66 (16:16, 18:12, 14:21, 11:17).

Pau Ribas je bio najefkasniji u ekipi Ćabija Paskvala sa 14 poena (4/4 trojke), Džoi Dorsi je imao dabl-dabl učinak od 12 poena i 13 skokova, dvocfren je bio i Huan Karlos Navaro koji je postigao 10 poena, sve u prvom poluvremenu.

U Žalgirisu je najraspoloženiji za igru bio Kaspars Vecvagars sa 13 poena. Najkorisniji igrač Litvanaca ove sezone Paulius Jankunas je imao 11 poena i 9 skokova, ali se propisno ispromašivao, kao i Reinaldas Seibutis, koji je brojao do 10. Jankunas je promašio 9 od 14 šuteva iz igre, a Seibutis 7 od 10!

Barsa je ovom pobedom sebi osigurala ne samo plasman u plej-of, već i treću poziciju na tabeli.

Pobeda Barse u Kaunsu znači i kraj nada Brose Baksetsa i Olimpijakosa da mogu do četvrtfinala. Nemačkom i grčkom šampionu ništa neće značiti ni ukoliko pobede Laboral Kuću, odnosno CSKA, ekipe koje se bore za prvo mesto u grupi i potencijalne rivale Crvene zvezde Telekom u plej-ofu. Pobednik duela izmeu Reala i Himkija u Madridu će dati odgvoror na pitanje ko je poslednji četvrtfinalista iz grupe F.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.