EKSKLUZIVNO: Ronaldo, Bejl i Grizman za MONDO

Izvor: Mondo, 23.Avg.2016, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSKLUZIVNO: Ronaldo, Bejl i Grizman za MONDO

Trojica kandidata za najboljeg fudbalera Evrope - Kristijano Ronaldo, Geret Bejl i Antoan Grizman - odgovarali su na pitanja MONDA pred dodelu nagrade.

Može biti samo jedan!

Ali, sva trojica su obeležili fudbalsku godinu za nama.

Kristijano Ronaldo je sa Portugalom osvojio titulu prvaka Evrope, bio je i klupski prvak Evrope sa Real Madridom.

Geret Bejl je sa Real Madridom bio klupski prvak Evrope, nosio je Vels do polufinala >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Evropskog prvenstva.

Antoan Grizman je svojim golovima uveseljavao Francuze na Evropskom prvenstvu. Bio je klupski vicešampion Evrope sa Atletiko Madridom, vicešampion Evrope sa reprezentacijom.

Pred dodelu nagrade za najboljeg fudbalera Evrope (25. avgusta), sva trojica su odgovarala na ista pitanja specijalnog izveštača MONDA, Nebojše Petrovića.

Evo odgovora:

GERET BEJL


Foto: AP Photo/David Vincent



Kakav je osećaj biti nominovan među tri najbolja igrača u Evropi?

"Definitivno velika stvar za mene. Svestan sam da ovu nagradu nisam zaslužio zahvaljujući individualnom kvalitetu. Nastupi u državnom timu i uspesi sa Realom doprineli su da budem među odabranima. Fenomenalan je osećaj biti nominovan I dugujem veliku zahvalnost svojim saigračima u lubu I reprezentaciji što su mi omogućili tu privilegiju".

Šta misliš da su bili tvoji najbolji trenuci ove sezone?



"Sigurno da je to osvajanje Lige šampiona. Iza nas je duga I naporna sezona. Borili smo se do poslednjeg daha. U finalu protiv Atletiko Madrida znali smo da neće biti lako i nismo nijednog trenutka odustali od namere da osvojimo trofej. Ginuli smo za Real i na kraju dobili zaslužene počasti. To su divne uspomene na koje sada možemo da se osvrnemo u jednoj mnogo opuštenijoj atmosferi".

Kako bi rangirao proteklu sezonu u odnosu na dosadašnju karijeru?

"U samom je vrhu. Mislim da je protekla sezona bila neverovatna, iznad svega osvajanje Lige šampiona i nakon toga odlazak na Evropsko prvenstvo gde smo sa Velsom uradili fenomenalan posao. To su bili divni trenuci u mom životu, mojoj karijeri i svakako ih nikada neću zaboraviti".

Šta bi za tebe značilo osvajanje nagrade za Najboljeg igrača u Evropi?

"
Naravno da bi bilo fenomenalno osvojiti nagradu, ali ja se samo koncentrišem na svoju igru, na to koliko pružam svom timu i šta mogu da učinim za njih. Ako uz to dolaze i individualne nagrade, naravno da je lepo, ali to nisu moji prioriteti. Želim da osvajam trofeje za svoj tim i svoju državu, a kada to uspem onda se radujem i ovakvim priznanjima".

------------

ANTOAN GRIZMAN

Foto: Lars Baron/Guliver/Getty Images

Kakav je osećaj biti nominovan među tri najbolja igrača u Evropi?



"Veoma sam ponosan. To znači da sam na pravom putu. Uvek sam težio da budem u grupi najboljih. Moram da nastavim sa napornim radom, jer uživam u tome da pružam radost ljudima oko sebe. Kako navijačima Atletika tako I svima u Francuskoj. Bez prepotentnosti, mislim da sam zaslužio ovo zbog sjajne sezone koju sam imao sa klubom i nacionalnim timom. Možda zaslužujem i da pobedim".

Bilo je dosta dobrih, nezaboravnih trenutaka protekle godine, ali i onih čudnih i loših. Koji je za tebe najbolji?

"To su sve utakmice koje smo dobili, ali posebno četvrtfinale i polufinale Lige šampiona. I nakon toga ceo Euro, pogotovo jer se igralo u Francuskoj - bilo je predivno i nažalost to više nikada nećemo iskusiti. Bili smo zaisa oduševljeni i uopšte ne sumnjam da su i navijači imali isti osećaj".

Da li je to bila tvoja najbolja sezona u karijeri?

"Da, verujem da jeste, ali se nadam da će ih biti još. Mnogo golova, asistencija i zašto da ne - trofeja"
.

Šta bi za tebe značilo osvajanje nagrade za Najboljeg igrača u Evropi?

"Z
načilo bi da se približavam tome da budem među najboljim igračima na svetu. Šta god da se desi, ne smem da se zadovoljim postignutim već da nastavim ka vrhu. Da težim da budem još bolji. Kako na terenu, tako i van njega".

--------

KRISTIJANO RONALDO

Foto: AP Photo/Martin Meissner

Kakav je osećaj biti nominovan među tri najbolja igrača u Evropi?

"Gledam na to kao na retku privilegiju. Od kada je pokrenuta Nagrada, skoro sam svaki put bio u izboru. Mislim da su do sada bile dodeljene četiri Nagrade, a ja sam bio nominovan tri puta, ako se dobro sećam, tako da je to velika čast. To je znak sjajne sezone kako na individualnom tako i na kolektivnom planu. Sa Realom sam osvojio Ligu šampiona i to je divan trenutak u mojoj karijeri. Veoma sam srećan"
.

Kada se osvrneš na sezonu, koji ti je trenutak bio najbolji?

"Godina u kojoj je bilo zaista svega. Nismo dobro počeli, ili bolje rečeno - nismo startovali kako smo želeli, ali smo završili dobro - to je ključ sezone. Mislim da su se Zidanovim dolaskom mnogi aspekti tima poboljšali. Uspeli smo da osvojimo Ligu šampiona, na ličnom nivou ja sam bio najbolji strelac na putu ka osvajanju trofeja. Neću preterati ako kažem da je to bila jedna od najboljih sezona u mojoj karijeri".

Kako bi rangirao proteklu sezonu u odnosu na ostatak tvoje karijere?

"Ako gledamo po trofejima, nijedna prethodna ne može da se poredi sa ovom sezonom. Nakon osvajanja Lige šampiona i osvajanje Evropskog prvenstva sa mojom zemljom ovo je zaista bila izuzetna godina za mene. Znate da žudim za trofejima i zato ne mogu da se požalim. Uporedo sa uspesima na klupskom planu, poklopile su se dobre igre I sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu. Osećam se ponosnim što sam osvojio dva najvažnija trofeja u sezoni. Sve je bilo vrhunski. Fantastična sezona".

Koliko bi ti značilo da osvojiš nagradu za Najboljeg igrača u Evropi?

"To bi bila kruna čitave priče. Nešto čemu takođe pridajem veliki značaj, iako se radi o individualnom priznanju. Već sam imao priliku da ga osvojim. Najbitnije je da smo timski osvajali trofeje ove sezone"
.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.