Džordan: Ne mogu više da ćutim

Izvor: Mondo, 26.Jul.2016, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džordan: Ne mogu više da ćutim

Legendarni američki košarkaš veoma je zabrinut zbog tenzija između Afroamerikanaca i policije u SAD

Foto: Guliver/Getty images/Jonathan Daniel

Majk Džordan ne može više da ćuti, jer je pogođen događajima koji su uzburkali SAD.

"Tužan sam i frustriran zbog podela i rasnih tenzija koje su u poslednje vreme sve gore. Znam da je ova zemlja mnogo više od toga i ne mogu više da ćutim. Potrebno je naći rešenje kako bi ljudi crne kože imali jednak >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i pravedan tretman, a policajci, koji rizikuju živote da bi nas zaštitili, podršku i poštovanje", napisao je jedan od najboljih košarkaša svih vremena u otvorenom pismu objavljenom na sajtu "The Undefeated".

Rasne tenzije su pojačane kada su policajci početkom jula ubili dvojicu Afroamerikanaca u Luizijani i Minesoti, a osam policajaca je ubijeno u napadima crnih militanata.

Džordan je u pismu izrazio nadu da će u američkom društvu doći do "konstruktivnih" promena i "mirnog međurasnog dijaloga".

Najbolji košarkaš svih vremena i vlasnik NBA kluba Šarlot, čije se bogatstvo procenjuje na više od milijardu dolara, uradio je konkretnu stvar - donirao je dva miliona dolara dvema asocijacijama koje promovišu razumevanje između policije i građana.

"Ta suma nije dovoljna da se problemi reše, ali se nadam da će pomoći da se stvari promene nabolje", naveo je Džordan, koji je sa Čikagom šest puta bio šampion NBA lige.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.