Džinovski biser, vredan 100 miliona dolara, čuvao 10 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2016, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džinovski biser, vredan 100 miliona dolara, čuvao 10 godina

Jedan ribar sa filipinskog ostrva Palavan pronašao je džinovski biser težak 34 kilograma, kojeg je čuvao deset godina kao amajliju za sreću.

To bi ujedno mogao biti najveći ikada pronađeni biser na svetu, čak pet puta veći od prethodnog, koji se smatrao najvećim, navodi Dejli mejl.

Neimenovani ribar, međutim, nije bio svestan da poseduje pravo bogatstvo vredno oko 100 miliona dolara, prenosi hrvatski Poslovni dnevnik.

Nakon što je njegova drvena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kuća izgorela, biser je predao turističkom službeniku u gradu Puerto Princesci.

Titulu najvećeg bisera do sada je držao "Alahov biser" težak 6,4 kilograma i vredan 35 miliona dolara.

Filipinske vlasti se nadaju da će moći da zadrže biser da bi podstakli brojnije turističke posete, a tokom dana izložen je javnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.