Džerard: Hoću i ja Fabregasa i Kostu u timu, ali gazde imaju svoju politiku!

Izvor: MozzartSport.com, 31.Okt.2014, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džerard: Hoću i ja Fabregasa i Kostu u timu, ali gazde imaju svoju politiku!

"Znao sam da će se ovaj scenario dogoditi još onog trenutka kada je Luis Suarez otišao. Kada dođete na korak od titule, najvažnije je da najbolje igrače u timu sačuvate i za narednu sezonu, rekao je kapiten kluba s Enfilda...

Momenat kada je Stiven Džerard proklizao na svojoj polovini, prepustio loptu Dembi Bi i tako praktično okončao Liverpulovu poteru za titulu ostavio je ogromnu mrlju na gotovo savršenu karijeru. Pišemo "gotovo" jer Stivi Dži >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << verovatno više nikada neće imati onako dobru priliku, kao prošle sezone, da osvoji jedini trofej koji mu fali u prebogatoj kolekciji. Bar ne sa Liverpulom...

Posle gubitka trke otišao je Luis Suarez, klub je potpuno promenio politiku i ušao u novi period tranzicije, pa su tako snovi o novoj borbi za pehar skoro pa pali u vodu.

"Znao sam da će se ovaj scenario dogoditi još onog trenutka kada je Luis Suarez otišao. Kada dođete na korak od titule, najvažnije je da najbolje igrače u timu sačuvate i za narednu sezonu. Morate da sačuvate stub tima kako biste ostvarili zacrtani cilj. Kada iz takvog kolektiva 'otkinete' najvažniji deo i tome dodate pet ili šest igrača, jasno je da uspeh ne može da dođe preko noći", rekao je Džerard u intervjuu za britanski Telegraf, a zatim u dahu nastavio:

"Voleo bih da imam Fabregasa i Dijega Kostu u timu, ali moram da prihvatim ono što gazde žele i prihvatim činjenicu – ja sam igrač Liverpula, ne Čelsija ili Mančester Sitija. Gazde imaju svoju politiku – žele da klub bude baziran na mladim, talentovanim igračima i budućim zvezdama. Tada i ne možete da očekujete da će rezultat doći tek tako".

Istakavši da ne traži izgovor, kapiten Redsa smatra da više stvari utiče na formu tima i generalni plasman na tabeli Premijer lige i Lige šampiona.

"Izgubili smo jednog glavnog igrača, drugi nam je bio povređen. Imali smo malerozan period, kada nam ništa nije išlo od ruke, dok su druge ekipe podizale formu".

Minulog leta Liverpul je doveo čak devet pojačanja na Enfild. Ali, za sada se retko ko zaista isplatio...

"Čelsi je doveo vrhunska pojačanja i sklopio 'slagalicu', Siti je iz godine u godinu sve jači, jer ima ogroman kapital. Zato mi i nismo u vrhu tabele i nije sve tako ružičasto. Naravno, mnogi će reći da je ove godine drugačije zbog novca koji smo dobili od prodaje Suareza. Ali, videli smo i prošle godine da je Totenhem doveo mnogo pojačanja, pa se osetilo da je potrebno vreme da se uklopi tim".

Džerard je otkrio i koliko ovom timu fali napadač kakav je sjajni Urugvajac.

"Da je Luis ostao, siguran sam da bismo dobili neke utakmice koje do sada nismo. A još da nam je i Danijel Staridž u top formi... Kada izgubite igrače kalibra Suareza i Staridža, jasno je da će biti uspona i padova, sve dok se Danijel ne vrati u formu i ne pronađe adekvatna zamena za Suareza", zaključio je Džerard.

Pitamo se - šta li će Mario Baloteli reći na sve ovo...?

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.