Durent i Entoni predvode Amerikance

Izvor: MVP.rs, 26.Jun.2016, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Durent i Entoni predvode Amerikance

Krilni igrač Niksa će imati šansu da osvoji treću zlatnu medalju.

Američka košarkaška federacija je objavila imena 12 igrača koji će braniti boje ove zemlje na predstojećim Olimpijskim igrama. Uprkos velikom broju otkaza, Majk Šaševski i njegov stručni štab će na raspolaganju imati velike zvezde NBA lige.

Prvi među jednakima je Karmelo Entoni. Krilni košarkaš Niksa će upisati četvrti nastup na Igrama, a imaće priliku da osvoji treću >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << zlatnu medalju. Pored njega, tu su još i: Kevin Durent, DeMarkus Kazins, DiAndre Džordan, Drejmond Grin, Herison Barns i Pol Džordž. Najviše otkaza je bilo na bekovskim pozicijama, a na konačnom spisku su se našli plejmejkeri Kajri Irving i Kajl Lauri, kao i bekovi Džimi Batler, Klej Tompson i DeMar DeRozan.

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama se igra od 6. do 21. avgusta. Pored Amerikanaca, učešće su do sada izborili Brazil, Australija, Nigerija, Venecuela, Argentina, Španija, Litvanija i Kina. Preostala tri tima biće poznata početkom jula, kada se završe dodatni kvalifikacioni turniri.

SPISAK

PG: Kajri Irving, Kajl Lauri

SG: Džimi Batler, Klej Tompson, DeMar DeRozan

SF: Kevin Durent, Pol Džordž, Herison Barns

PF: Karmelo Entoni, Drejmond Grin

C: DeMarkus Kazins, DiAndre Džordan

Trener: Majk Šaševski

(foto: Garrett Ellwood)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.