Duel Mančestera i Barselone kruna sezone

Izvor: RTS, 26.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duel Mančestera i Barselone kruna sezone

Finalni susret Lige šampiona, u kome će se sastati aktuelni prvak sveta i Evrope Mančester Junajted i Barselona, predstavlja krunu sezone u evropskom fudbalu.

Dva giganta, koja su već tokom sezone osvajali trofeje, potpuno zasluženo stigla su do finalne predstave, a strucnjaci se nepodeljeno slažu da se odavno finalisti po kvalitetu nisu toliko izdvojili od ostalih učesnila najprofitabilnijeg takmičenja, kao što je to slučaj ove godine.

Pored sudara dva stila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razmišjanja, dve taktike, prekaljenog trenerskog vuka Aleksa Fergusona i debitanta u stručnim vodama Jozepa Gvardiole, na terenu će biti viđena borba pretendenata na naslov najboljeg igrača u Ligi šampiona - Portugalca Kristijana Ronalda i Argenticna Lioenela Mesija.

Prošle godine Ronaldo je imao sezonu iz snova, pošto je u svim takmičnjima postigao čak 42 gola. Nakon toga došlo je od blagog pada forme, a mnogi kao da su to jedva dočekali, pa su počele kritike na račun prve zvezde branioca trofeja u Ligi šampiona.

Ronaldo im je "odgovrio" sa čak tri pogotka u okršajima sa Portom i Arsenalom u četvrtfinalu i polufinalu Lige šampiona.

Defanzivac katalonskog kluba koji je ubedljivo osvoji oba domaća trofeja Jaja Ture, ocenio je da će on i njegovi saigrači imati dosta problema da zaustave Ronalda.

"On je fizički veoma jak, a već je stekao ogromno iskustvo igrajući ovako važne mečeve", rekao je reprezentativac Obale Slonovače i dodao da svaki igrač Barselone mora da bude maksimalno koncetrisan.

"Ukoliko ne bude tako, Mančeter će sigurno osvojiti titulu", bio je jasan Ture.

Dok od Ronaldovih jakih udaraca najviše strahuju golmani, Mesi najviše problema voli da zadaje direktnim čuvarima i defanzivcima. Na prvi pogled fizički nejak, ali tehnički superioran Argentinac poigravao se sa odbranama mnogih evropskih velikana, ali pitanje je kako će igrati protiv Mančesterovog bedema, čiji su temelj Nemanja Vidić i Rio Ferdinand.

Jean od nezamenljivih članova poslednje linije pred golom Edvina Van der Sara, francuski internacionalac Patris Evra, istakao je da se neće posebno pripremati za igru protiv Mesija.

"Mesi je jedan od onih velikih fudbalera kojeg možete zaustaviti deset puta, ali on će vas 11. put prevariti i onda kao da ništa do tada niste uradili", naveo je Evra, dodajući da mnogi veruju da će se on loše provesti sa najboljim igračem Barselone.

On je naglasio da ne sme da se fokusira samo na Mesija, već mora da prati sva dešavanja i promene na terenu kako bi Mančester mogao da ostvari prednost.

Finalni okršaj na programu je u sredu na Olimpijskom stadionu u Rimu, sa početkom od 20,45 časova.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.