Dron stigao i na Etihad!

Izvor: RTS, 20.Okt.2014, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dron stigao i na Etihad!

Engleska policija uhapsila čoveka koji je kontrolisao bespilotnu letelicu (dron) iznad stadiona Etihad, za vreme utakmice Premijer lige između Mančester sitija i Totenhema.

U Mančesteru je uhapšeno lice za koje se sumnja da je kontrolisalo let drona iznad stadiona Etihad u toku utakmice Premijer lige između Mančester sitija i Totenhema, zbog izazivanja opasne situacije i kršenja zakona o civilnom vazduhoplovstvu.

Utakmica je odigrana u subotu popodne, a uhapšeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << muškarac, star 41 godinu, nalazio se u obližnjem parku odakle je kontrolisao let bespilotne letelice.

Policija je objavila fotografije malog belog drona i dodala da takav uređaj može naneti telesne povrede, ukoliko bi sa visine palo na ljude na tribinama.

"Čak i mali dronovi, teški sedam, osam kilograma, mogu ozbiljno ugroziti zdravlje ljudi, ukoliko bi pali sa velike visine. Srećom, niko nije povređen. Možda neko misli da je u pitanju manji prestup, ali je on u direktnoj koliziji sa zakonima o civilnom vazduhoplovstvu", navodi se u saopštenju policije.

Ostrvski mediji navode da je prestupnik ideju najverovatnije dobio posle meča između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, koja je prekinuta zbog uleta drona sa zastavom na kojoj je mapa Velike Albanije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dron stigao i na "Etihad"!

Izvor: RTS, 20.Okt.2014

Engleska policija uhapsila čoveka koji je kontrolisao bespilotnu letelicu (dron) iznad stadiona "Etihad", za vreme utakmice Premijer lige između Mančester sitija i Totenhema...U Mančesteru je uhapšeno lice za koje se sumnja da je kontrolisalo let drona iznad stadiona Etihad u toku utakmice Premijer...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.