Dozvoljeno šest stranaca u Super ligi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2015, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dozvoljeno šest stranaca u Super ligi

Od naredne sezone klubovi u Super ligi u protokolu za utakmice moći će da imaju šestoricu stranaca, odlučio je danas Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Fudbalski klubovi Partizan i Crvena zvezda su uoči početka takmičenja u Super ligi Srbije zatražili od FSS-a da poveća dozvoljeni broj stranaca u protokolu za utakmicu, pa će tako u predstojećoj sezoni klubovi imati pravo na šestoricu fudbalera, a ne kao do sada - četvoricu. Takođe, igrači sa prostora bivših >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jugoslovenskih republika neće imati status stranaca.

Pored toga, Izvršni odbor FSS-a usvojio je i inicijativu da se klubovima produži rok na još šest meseci za postavljanje reflektora na stadionima Super lige Srbije.

Pre sednice Izvršnog odbora FSS je održao i sednicu Odbora za hitna pitanja. Na njoj je predsednik Fudbalskog saveza Beograda i potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza imenovan za potpredsednika Saveza.

Na sednici IO FSS, kojom je predsedavao prvi čovek te organizacije Tomislav Karadžić, analiziran je i učinak svih reprezentativnih selekcija u poslednje vreme, a na kraju je Ivan Tomić imenovan za novog selektora reprezentacije Srbije za igrače do 18 godina.

"Izražavamo posebno zadovoljstvo zbog osvojene titule prvaka sveta generacije U-20 na Novom Zelandu i to predstavlja podstrek i putokaz svim selekcijama. Plasman mlade reprezentacije na završni turnir EP u Češkoj predstavlja takođe uspeh, ali učinak na samom turniru zahteva podrobnu analizu koja će uslediti. Što se 'A' selekcije tiče, šansa za učešće na EP u Francuskoj umanjena je posle poraza u Danskoj, ali dok postoji šansa trajaće i nada u plasman na veliko takmičenje", navodi se u saopštenju FSS-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.