Doping je u Srbiji kao statistička greška

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2015, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Doping je u Srbiji kao statistička greška"

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je ponosan što je broj srpskih sportista koji su bili pozitivni na antidoping testu minimalan i poručio da će se nastaviti sa edukacijom kako bi se taj trend nastavio.

- Kao ministra sporta raduje me što je broj pozitivnih antidoping testova u Srbiji na granici statističke greške. Od više od 5.000 sportista koji su testirani u poslednje vreme, samo jedan posto bilo je pozitivno. To je za pohvalu, iako smo svedoci da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svakodnevno Antidoping agencija radi svoj posao i otkriva one koji koriste nedozvoljena sredstva - rekao je Udovičić novinarima nakon što je otvorio prvi Kongres o prevenciji dopinga u sportu u beogradskom Domu omladine.

On je dodao da mu je čast što jhe imao priliku prvi da se obrati učesnicima Kongresa, jer je reč o temi koja je izuzetno značajna za Srbiju i srpski sport.

- Ovim kongresom upotpunjujemo edukativni sistem koji želimo da uspostavimo i skrenemo pažnju na sve stvari koje tište sport i znaju da budu neprijatne za sportiste. Ako želimo da napredujemo, postižemo kvalitetne rezultate i razvijamo bazu, moramo da razvijamo i ono što proizvodi sportiste i sportske radnike. Sportisti moraju da budu usredsređeni na teren kako bi što bolje predstavljali sebe, klub i državu - istakao je Udovičić.

Proslavljeni vaterpolista je izneo dosta komplimenata na račun Antidoping agencije Srbije, ilustrujući to podatkom da su sva tri evropska kontrolora na Evropskim igrama u Azerbejdžanu bila iz Srbije.

Kasnije, tokom kongresa ucesnicima će se obratiti i srpski vaterpolista Nikola Rađen, koji je nedavno "pao" na antidoping testu i trenutno čeka kaznu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Udovičić: Doping u Srbiji na nivou statističke greške

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jul.2015

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da je ponosan što je broj srpskih sportista koji su bili pozitivni na antidoping testu minimalan i poručio da će se nastaviti sa edukacijom kako bi se taj trend nastavio..."Kao ministra sporta raduje me što je broj pozitivnih antidoping testova...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.