Dogovor pao: Babić prepustio FSB Kokezi, a ostaje u Izvršnom odboru FSS

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor pao: Babić prepustio FSB Kokezi, a ostaje u Izvršnom odboru FSS

U toku je zasedanje skupštine Fudbalskog saveza Beograda, na kojoj se bira novi predsednik, a Ratomir Babić je sam podneo ostavku, pa nije bilo ni glasanja o njegovoj smeni.

Da podsetimo, opozicija u toj organizaciji je u novembru predala zahtev za sazivanje vanredne skupštine, koji je potpisalo 26 od ukupno 41 delegata u tom telu. Jedna od tačaka bila je smena aktuelnog rukovodstva beogradske kuće fudbala na čijem je čelu potpredsednik Partizana Ratomir Babić, zbog nezadovoljstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << njegovim radom ali i činjenice da će se tražiti smene čelnih ljudi FS Srbije čiji je Babić blizak saradnik.

Obzirom da je ove promene inicirala Crvena zvezda, ona je odmah i istakla svog kandidata, Slavišu Kokezu koji je dobio podršku klubova, a i kako bi promene bile jasno definisane odnosno kako bi se odmah znalo ko je protivkandidat i delegati lakše odlučili.

Prvi čovek FSS Tomislav Karadžić nije se odazvao pozivu, prisutan je samo njegov saradnik Zoran Laković, dok Partizan nema predstavnika osim Ratomira Babića, aktuelnog predsednika FSB, a tu je i potpredsednik FSS Zoran Kojić.

Od 41 člana, prisutno je 37, a Babić je na početku pustio film o radu u dosadašnjem mandatu, navodeći da je ove godine FSB do 30. novembra zaradio preko 15 miliona dinara.

"Hteo sam da izlaganje bude oštro, ali ću da smanjim strasti i da doprinesem budućem dogovoru i saradnji u FSB. Postigli smo dogovor da ne bude sukoba. Osnovna primedba je da FSB nema dovoljno delegata u skupštini FSS, odnosno tri od 80. Ali FSS određuje broj članova u odnosu na broj klubova, odnosno na svakih 60 klubova. I pored malog broja delegata, mi imamo veliki uticaj jer smo zastupljeni u drugim telima. Primedba je da i ja kao saradnik Karadžića snosim odgovornost za loše stanje u srpskom fudbalu. Ali zna Karadžić ko ga je najviše kritikovao na IO FSS. A zahvaljujući njemu i Lakoviću uspeli smo da stabilizujemo FSB nakon uvođenja vanrednog stanja. A ja nisam potpredsednik FSS po njegovoj želji, nego po funkciji. Dok drugi koje je on doveo, sada mu rade o glavi. Slažem se da stanje nije najbolje u našem fudbalu ali neki klubovi svoje neuspehe pokušavaju da opravdaju napadima na FSS", rekao je u izlaganju Babić, podnevši ostavku nakon koje nije bilo potrebe da se glasa o smeni.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.