Dobrodošlica brucošima Filozofskog fakulteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2015, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobrodošlica brucošima Filozofskog fakulteta

Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu, u čast početka nove školske godine, pripremio je danas program dobrodošlice za sve svoje studente. U Svečanoj sali Fakulteta, sa početkom u 10.30 časova, predavanje je održao argentinski pisac Giljermo Orsi. U 11.30 priređen je svečani prijem brusoša, a u 13 časova, ispred zgrade Fakulteta, koncert su održali bendovi Beş Boş Baş (Beš Boš Baš), D.O.F. i Zbogom Brus Li.

Giljermo Orsi je dobitnik brojnih književnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nagrada i majstor detektivne proze, pa će i njegovo današnje predavanje za temu imati ključne pisce detektivnih romana kroz istoriju žanra. Program se realizovao u saradnji sa Ambasadom Republike Argentine u Srbiji.

Prijem za brucoše po odsecima organizovan je prema rasporedu koji je bio istaknut na sajtu Filozofskog fakulteta, a pripremljen je i program orijentacija kako bi se lakše snašli u svojim prvim studentskim danima.

Koncert dobrodošlice održan je ispred zgrade Fakulteta. Nastupila su tri sastava - Beş Boş Baş (Beš Boš Baš), D.O.F. i Zbogom Brus Li, koji su svirali žanrovski raznorodnu muziku. Kuriozitet ovih sastava je što ih delimično ili u celosti čine studenti i zaposleni nastavnici i saradnici Filozofskog fakulteta i Univerziteta u Novom Sadu.

Studente je zabavila i ekipa Državnog posla Radio-televizije Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ransijer u Zagrebu i Sarajevu

Izvor: SEEcult.org, 05.Okt.2015

Uticajni francuski filozof Žak Ransijer (Jacques Rancière) gostuje 5. i 6. oktobra u Zagrebu, u organizaciji Multimedijalnog instituta (MaMa), a 8. oktobra održaće predavanje i na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, povodom kojeg je Edicija Jugoslavija objavila svesku br. 6   “Politike vremena”...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.