Dnjepar? Dečja igra za Vidića

Izvor: MozzartSport.com, 19.Sep.2014, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dnjepar? Dečja igra za Vidića

Nemanja Vidić nije bio zvanični kapiten Intera protiv Dnjepra (traku je nosio Gvarin) ali je svojom igrom i ponašanjem bio kapiten bez kapitenske trake što su mu priznali svi italijanski mediji koji su ga jednoglasno proglasili za najboljeg pojedinca na utakmici Lige Evrope odigranoj u Kijevu.

Gazeta delo Sport je proglasila Nemanju za najboljeg igrača utakmice Dnjepr - Inter koju su Neroazuri dobili sa 1:0 na Olimpijskom stadionu u Kijevu. Naš defanzivac je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zaradio sedmicu od Gazete uz sledeće obrazloženje koje zvuči bolje nego hvalospev: "Libero iz starih vremena, jedan od onih koji kad teba da se kreće čini to dobro i na dobrobit svih svojih saigrača. Caruje u kaznenom prostoru, ne dozvoljava nikome da uđe u njega, postavio je no fly zone (Gazeta koristi engleski prim. aut). Anulirao je napadače Dnjepra, vrlo oprezan kod ubacivanja protivnika, skače i kliza kada je to neophodno. Rečju, pojačanje bez mrlje i straha koji hrani sigurnošću i bistrinom sve saigrače. U njegovom prisutvu svi uživaju u samopouzdanju."

I za Korijere delo Sport Vidić je bio najbolji na terenu. Rimski sprotski dnevnik u svom izveštaju ne hvali samo Vidića već i rukovodstvo Intera koje je obezbedilo, po pisanju Korijerea, najbolje pojačanje u poslednjih nekoliko godina u Seriji A, i to bez evra obeštećenja.

Ni Tutosport nije propustio priliku da proglasi Vidića za najboljeg na terenu Olimpijskog stadiona u glavnom gradu Ukrajine dajući mu, kao i druga dva sportska lista, sedmicu. Za razliku od Gazete i Korijerea, torinski sportski dnevnik  je predstavio kao normalnu i očekivanu partiju bivšeg srpskog reprezentativca: "Za nekog ko je čuvao najbolje centarfore današnjice, zadatak da kontroliše tamo nekog Zozulija je dečja igra".

Drugi sprski fudbaler u redovima Intera Zdravko Kuzmanović je dobio prelaznu šesticu od sva tri lista, uz konstataciju da je dobro počeo meč ali da se, kako je vreme prolazilo, izgubio i da je zamenjen Osvaldom.

Piše: Željko Pantelić (Rim)

(Foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.