Đorđević: Pobeda nad Novim Zelandom najveća za mene!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Avg.2014, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: Pobeda nad Novim Zelandom najveća za mene!

Ovo je dobra provera da se malo spustimo na zemlju posle Trofeja Beograd. * Oni su uvek bili nezgodni za nas, jer smo i ranije, čak i kada smo osvajali medalje, gubili od Novog Zelanda. Dobro je da smo sada našli način da pobedimo, rekao je selektor Srbije

Košarkaši Srbije pobedili su Novi Zelenad 83:79 u prvom prijateljskom meču u Vršcu u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Španiji (30. avgust – 14. septembar).

Meč je bio neizvestan do samog kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << pa zato i ne čudi što je selektor Srbije Aleksandar Đorđević istakao ovaj trijumf kao najveći u ovom pripremnom periodu.

- U ovom trenutku, ovo je najveća pobeda za mene. Poštujem način igre koji gaji Novi Zeland. Naš rival je pokazao kako treba igrati timski, sa mnogo pomaganja, brzih dodavanja. Svako zna svoju ulogu. Znali smo da će biti teška utakmica, jer do sada nismo igrali sa tako atipičnim ekipama, koje imaju niske igrače, ali srčano ulaze u snažne duele.

- Nisu ustukli ni jednog trenutka. Dobra je provera za nas i da se pomalo spustimo na zemlju posle dobrih partija na Trofeju Beograda, mada mislim da mi nismo ni leteli. Na našu igru je uticala dobra igra Novog Zelanda.

Foto:kss.rs

- Igrali smo dobro, ali je u ovom trenutku ovo bio realan odnos snaga. Oni su uvek bili nezgodni za nas, jer smo i ranije, čak i kada smo osvajali medalje, gubili od Novog Zelanda. Dobro je da smo sada našli način da pobedimo – istakao je Aleksandar Đorđević, selektor reprezentacije Srbije.

SRBIJA: Teodosić 6, Micov 6, Bogdanović 16, Bjelica 8, Marković, Kalinić, Krstić 5, Raduljica 21, Katić 7, Štimac, Simonović 5, Mitrović 4,

Birčević 4, Jović 1.

NOVI ZELAND: Peni 12, Barlet 13 Tejt, Vukona 12, Keni, K. Vebster 18, Entoni 2, Fotu 6, Frenk 9, Lo 3, T. Vebster 4.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Đorđević: Nezgodan i atipičan rival

Izvor: B92, 22.Avg.2014

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je meč sa Novim Zelandom bio prav provera jer je rival nezgodan i igra atipično..."U ovom trenutku ovo je najveća pobeda za mene. Poštujem način igre koji gaji Novi Zeland. Naš rival je pokazao kako treba igrati timski, sa mnogo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.