Đoković ruši Borga

Izvor: Kurir, 02.Avg.2014, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković ruši Borga

Posle US Opena Đoković će prestići legendarnog Šveđanina po broju nedelja provedenih na čelu ATP liste

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković (27) sigurno će na vrhu ATP liste biti i posle US Opena, koji će biti odigran od 25. avgusta do 8. septembra u Njujorku.

Tako će brojka od 105 nedelja provedenih na prvom mestu biti dovoljno „popravljena“ kako bi se Nole popeo na sedmo mesto na listi najboljih svih vremena, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kako bi s te pozicije skinuo legendarnog Šveđanina Bjerna Borga (109 sedmica).

To praktično znači da će mu sledeća „meta“ biti najveći i najljući rival Rafael Nadal, koji je na čelu karavana dosad proveo 141 nedelju. Iako razlika između Španca i Srbina deluje ogromno, odustajanje Nadala od turnira u Torontu i Sinsinatiju učiniće da Đoković, ukoliko ne bude nekih velikih senzacija i podbačaja, 2014. godinu završi na mestu broj jedan.

A to bi značilo da bi se dobrano primakao rivalu i bukvalno počeo da mu diše za vrat. Američka turneja trebalo bi da posluži za još veći broj bodova na ATP listi, a onda je pred našim asom daleko teži zadatak jer na turnirima u Pekingu, Šangaju, Parizu i Londonu brani titule i ukupno 4.000 poena.

Povoljna okolnost jeste to što se Nadal ne snalazi najbolje na tvrdoj podlozi, pa je teško verovati da će, čak iako Nole napravi neki kiks, uspeti da ga stigne i prestigne posle londonskog Mastersa.

Velikani mu gledaju u leđa

BOLJI OD UČITELJA BEKERA

Novak Đoković je iza sebe na večnoj listi već ostavio imena poput Džima Kurijera, Ilije Nastasea, Borisa Bekera, Matsa Vilandera, Štefana Edberga... Pošto je sigurno da će srpski teniser na vrhunskom nivou moći da igra sigurno u narednih nekoliko godina, sasvim je izvesno da bi mogao da prestigne Rafu Nadala, a verovatno i Džona Mekinroa, koji zauzima peto mesto.

Rekorderi

Teniser    Zemlja    Broj nedelja

1. Rodžer Federer    Švajcarska    302

2. Pit Sampras     SAD    286

3. Ivan Lendl    Češka    270

4. Džimi Konors    SAD    268

5. Džon Mekinro    SAD    170

6. Rafael Nadal    Španija    141

7. Bjern Borg    Švedska    109

8. Novak Đoković    Srbija    105

9. Andre Agasi    SAD    101

10. Lejton Hjuit    Australija    80

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.