ĐORĐEVIĆ POSLE HRVATSKE: Dobro je kad se ovako pobedi

Izvor: Kurir, 09.Avg.2014, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐORĐEVIĆ POSLE HRVATSKE: Dobro je kad se ovako pobedi

Pokazalo se da igrači veruju u odbranu, veruju u tim i imaju dobar odnos prema igri, što je pozitivan pokazatelj iz dosadašnjih pripremnih utakmica, rekao je selektor

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle  pobede nad Hrvatskom na turniru u Pou da je ekipa pokazala da raste i gradi timski duh.

Srbija je posle produžetka savladala Hrvatsku sa 84:83, a pobedonosnu "trojku" postigao je Bogdan Bogdanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 5,6 sekundi pre kraja.

"Uvek je dobro kada se pobedi istorijski rival, ovakva pobeda u neizvesnoj završnici, može da koristi ekipi u psihološkom smislu. U prvom poluvremenu smo mogli da steknemo i veću prednost, da smo u nekim situacijama tražili jednostavnija rešenja. Pokazalo se da igrači veruju u odbranu, veruju u tim i imaju dobar odnos prema igri, što je pozitivan pokazatelj iz dosadašnjih pripremnih utakmica", rekao je Đorđević.

Srbiji je pobeda bila prva na turniru u Pou, a izgubila je od Grčke.

"Svih pet igrača koji su na terenu u svakom trenutku igraju intenzivnu odbranu, što je pokazatelj velike želje i odgovornosti prema igri, saigračima i timu. Ima još dosta stvari u kojima mora još mnogo bolje, ali ovo je proces kroz koji treba da napredujemo. Dobar put za napredak je upravo snažna odbrana, dobra tranzicija, trčanje i pritisak na loptu", zaključio je Đorđević.

Srpski košarkaški od 20.30 u poslednjem kolu turnira igraju protiv Francuske.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.