Deset fudbalera sa najviše trofeja u istoriji fudbala!

Izvor: Telegraf.rs, 19.Dec.2014, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset fudbalera sa najviše trofeja u istoriji fudbala!

Vrednost svakog igrača može se odrediti i po broju pehara koje je podigao tokom karijere, a na listi deset najboljih nalaze se...

10. Roberto Bađo

Jedan od najvećih italijanskih fudbalera svih vremena, upamćen i po promašenom penalu na Svetskom prvenstvu 1994. godine u finalu protiv Brazila. I pored toga njegov talenat i kvalitet nikada nisu dovođeni u pitanje. Osvojio pregršt trofeja.

Foto: AP/Tanjug

9. Zinedin Zidan

Popularni >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Zizu osvojio je svaki trofej koji u svetu fudbala nešto znači. Pehar namenjen šampionu Italije odnosno Španije, Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo, Liga šampiona, sve je to završilo u rukama Francuza rođenog u Alžiru. Zidan je kako na terenu, tako i van njega plenio ponašanjem i smirenošću sve do Mondijala 2006. godine kada je zbog udaranja Materacija zaradio crveni karton u finalu i bacio mrlju na svoju karijeru.

Foto: Tanjug/AP

8. Tijeri Anri

Još jedan Francuz na listi najtrofejnijih. Tokom karijere osvojio je nacionalna prvenstva Francuske, Španije i Engleske, FA Kup, Kup kralja, Ligu šampiona, a podjednako uspešan je i kada je individualni učinak u pitanju s obzirom da je vlasnik Zlatne kopačke Premijer lige i Zlatne kopačke Evrope.

Foto: AP

7. Pele

Fudbalska ikona Brazila. Jedan od, ako ne i najbolji fudbaler svih vremena. Svojevremeno je osvajao Svetsko prvenstvo, Kopa Ameriku i Kopa Libertadores, Superkup… Takođe u istoriji će ostati upisan i kao jedan od igrača koji je postigao najviše golova u istoriji fudbala.

Foto: Tanjug/AP

6. Nazario de Lima Ronaldo

Zuba ili kako ga nazivaju oni koji ne simpatišu Portugalca iz Real Madrida, pravi Ronaldo i dalje važi za najkompletnijeg napadača koji se pojavio na fudbalskim terenima. Fenomen je vrhunac karijere doživeo 2002. godine osvajanjem Mundijala sa Brazilom kada je ujedno bio i najbolji strelac planetarnog šampionata sa osam pogodaka. I pored fenomenalne karijere Ronalda su da pokaže još više sprečile brojen povrede.

Foto: AP/Tanjug

5. Raul Gonzales

Sinonim za uspeh kraljevskog kluba. U Real su dolazili brojna svetska imena ali nijedan nije mogao da pomuti slavu Španca. On je osvojio Primeru, Ligu šampiona, Kup Kralja, UEFA Superkup, Kup Nemačke i mnoge druge trofeje kako klupske tako i individualne.

Foto: AP/Tanjug

4. Rajan Gigs

Ako je Raul simbol Reala, onda takvo zvanje u Mančester Junajtedu pripada Rajanu Gigsu. Velšanin nikada nije otišao sa Old Traforada, pa je po logici stvari po okončanju karijere zauzeo mesto Van Galovog pomoćnika. Mašinerija Aleksa Fergusona nije se mogla zamisliti bez Gigsa koji je osvoji sve: Premijer ligu, FA kup, Ligu šampiona, svetsko klupsko prvenstvo su samo neki od velikih trofeja iz Rajanove riznice.

Foto: AP/Tanjug

3. Paolo Maldini

Velikan Milana i italijanske reprezentacije. Po mnogima najbolji defanzivac u poslednjih nekoliko decenija. Za 25 godina koliko je nastupao za roso-nere odigrao je preko 900 utakmica i osvojio svako takmičenje u kojem su Milanezi učestvovali. Seriju A, Kup i Superkup Italije, Ligu šampiona…

Foto: Wikipedia/Soccer illustrated

2. Lionel Mesi

Omaleni Argentinac skoro svake nedelje obori neki rekord i spada u grupu najvećih umetnika sa loptom ikada. Poput Maldinija, Gigsa i u velikoj meri Raula veran je jednom klubu, Barseloni u kojoj je ponikao i stekao slavu. Trofeji Lige šampiona, Svetskog klupskog prvaka, Kupa Kralja i Primere samo su neki iz prepune riznice Lea Mesija. Na ličnom planu proglašavan je više puta za najboljeg igrača sveta, Zlatnu kopačku, trofej Alfredo di Stefano…

Foto: Tanjug/AP

1. Kristijano Ronaldo

Trenutno najbolji fudbaler sveta. Karijeru je započeo u Sportingu, odakle je prešao u Mančester Junajted, da bi zenit dostigao u Realu iz Madrida. Osvojio je nacionalna prvenstva i kupove Španije i Engleske, kao i kontinentalna i planetarna nadmetanja poput Lige šampiona i Superkupa Evrope. Odlikuje ga i velika narcisiodnost i važi za igrača koji se najviše ulepšava.

Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.