Delegat FS BiH činio zločine protiv čovečnosti?!

Izvor: Mondo, 22.Dec.2014, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegat FS BiH činio zločine protiv čovečnosti?!

Nakon što je otac jednog reprezentativca Bosne i Hercegovine optužen za ratne zločine, usledila je nova optužnica. Ovog puta, reč je o delegatu Skupštine Fudbalskog saveza BiH.

Foto: YouTube/Screenshot

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu koja Mileta Puljića, delegata u Skupštini Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, člana predsedništva mostarskog Zrinjskog i dugogodišnjeg direktora "Vodovoda" Mostar tereti za počinjenje krivičnog dela >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zločini protiv čovečnosti.

"U optužnici se, između ostalog, navodi da je optuženi Mile Puljić, u periodu od početka maja 1993. godine do početka marta 1994. godine, u svojstvu komandanta II bojne 2. brigade Hrvatskog veća odbrane (HVO), na području opštine Mostar, u okviru širokog i sistematičnog napada HVO vojske, Vojne policije HVO-a i dr. na civilno muslimansko stanovništvo, u saizvršilaštvu i dogovoru sa komandantom operativne zone Jugoistočne Hercegovine, zahtevao od neposrednih izvršilaca da izvode zatvorenike iz logora 'Heliodrom', odvode ih na prinudne radove i u živi štit",

"Na prinudnim radovima i u živom štitu, oko 73 zatvorenika-civila bilo je ranjeno, 11 poginulo, a oko 15 je fizički zlostavljano od strane pripadnika II bojne 2. brigade HVO-a", navedeno je u saopštenju Suda BiH, a prenosi agencija "Anadolija".

Pre nekoliko dana, optužbu za ratne zločine dobio je i Tadija Šunjić, otac Tonija Šunjića reprezentativca BiH, ali je trenutno nedostupan organima gonjenja jer je prebegao, najverovatnije u Hrvatsku.

Šunjić junior igrao je za selekciju BiH na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.