Dejvid Mojes ponovo u Premijer ligi

Izvor: Mondo, 23.Jul.2016, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejvid Mojes ponovo u Premijer ligi

Sem Alerdajs dobio naslednika na klupi Sanderlenda.

Foto: Guliver/Getty Images/Michael Regan

Kada je pre tri godine seo na klupu premijerligaša borio se za titulu, sada će za opstanak.

Premijerligaš Sanderlend angažovao je Dejvida Mojesa za novog menadžera i to dan pošto je Sem Alerdajs napustio taj fudbalski klub i preuzeo ulogu selektora reprezentacije Engleske.

"Mojes je u svakom slučaju bio naša prva opcija i drago mi je što smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uspeli da ga dovedemo. Imaćemo fantastičnu priliku da ove sezone konačno uradimo nešto više", rekao je predsednik kluba Elis Šort britanskim medijima.

Mojes je potpisao četvorogodišnji ugovor sa "crnim mačkama", klubom koji je prošle sezone uspeo da izbori opstanak u engleskom prvenstvu, a slične ambicije imaće i ovog leta. Jedino ako se ne desi "Lester scenario" pod novim trenerom.

On je sa uspehom vodio Everton čak 11 sezona, a 2013. godine je napustio ekipu i preuzeo Mančester junajted, kada je Aleks Ferguson otišao u penziju. Ipak, nije se dugo zadržao u novom klubu posle serije razočaravajućih rezultata, pa ga je nasledio Luj van Gal.

Trener iz Škotske je potom preuzeo Real Sosijedad u Španiji, ali je dobio otkaz novembra prošle godine posle lošeg početka sezone.

NEW MANAGER: #SAFC welcomes David Moyes

A photo posted by Sunderland AFC (@sunderlandafcofficial) on Jul 23, 2016 at 1:55am PDT

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.