Dejan Milojević otkrio svoju filozofiju

Izvor: Mondo, 27.Nov.2015, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dejan Milojević otkrio svoju filozofiju

"Nisi jak kao tim onoliko koliko ti je kvalitetan najbolji igrač nego koliko je dobar 12. igrač u rotaciji", smatra trener Mega Leksa, čija ekipa ove sezone zbog povreda još nije bila u kompletnom sastavu.

Foto: MN Press

  U subotu od 19 sati košarkaši Mega Leksa dočekaće u Sremskoj Mitrovici slovenačku Krku u okviru 12. kola ABA lige. Izabranici Dejana Milojevića će u tom meču pokušati da upišu treću pobedu u nizu, odnosno osmu u poslednjih 10 mečeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ABA lige.

Mega je u prošlom kolu posle sjajne poslednje četvrtine slavila u Ljubljani protiv Olimpije 99:89, dok je Krka savladala Cibonu 90:86.

Domaćin za ovu utakmicu očekuje povratak na parket Jaramaza i Đokovića, koji zbog povreda nisu igrali u Stožicama.

Mega Leks od početka sezone nijednom nije bila u kompletnom sastavu zbog povreda, a jedina četvorica koji su igrali sve utakmice do sada su Luvavu-Kabaro, Janković, Nikolić i Simeunović. U subotu će izostati već duže vreme povređeni kapiten Rade Zagorac.

Trener Dejan Milojević u najavi utakmice sa Krkom govorio je o kadrovskim problemima svog tima i  istakao zadovoljstvo jer svi igrači daju maksimum da nadoknade izostanke povređenih:

"Jaramaz je prvi trening posle pauze imao u četvrtak, Simić je dobio nezgodan udarac, ali verujem da će obojica biti spremni za subotu. Treniramo sa igračima koji su zdravi i trudimo se da ne razmišljamo o povredama, već da damo sve od sebe da nadoknadimo izostanke. Drago mi je da su u prethodnom periodu igrači iskoristili šansu koja im je pružena, jer nisi jak kao tim onoliko koliko ti je kvalitetan najbolji igrač nego koliko je dobar 12. igrač u rotaciji“, istakao je Milojević i potom ukratko analizirao protivnika:

"Krka dobro igra, ima šest pobeda u ligi i konkurenti su nam za plej-of, tako da nam je ovo izuzetno značajan meč. Podigli su formu ali verujem da je sve u našim rukama i da uz dobru odbranu možemo da pobedimo“.

Mega Leks je posle 11. kola na deobi drugog mesta u ligi sa osam pobeda i tri poraza, dok je Krka na deobi petog mesta sa skorom 6-5.

U ABA ligi ova dva tima do sada su se susreli četiri puta, a srpski predstavnik vodi 3:1 u pobedama.  Poslednji put sastali su se u 22. kolu prošle sezone, kada je Mega u Sremskoj Mitrovici slavila sa 81:67.

I Đorđe Simeunović je istakao važnost predstojeće meča:

"Posle izuzetno bitne pobede u Stožicama protiv Olimpije, imamo priliku da trijumfom protiv Krke povećamo razliku u odnosu na još jednog konkurenta za plej-of. U slučaju željenog ishoda u subotu, idemo na tri pobede razlike u odnosu na ekipi iz Novog Mesta, a u suprotnom bi sebi zakomplikovali situaciju. Jako je bitno da ispravimo greške iz meča sa Olimpijom i da od samog starta uđemo u meč agresivnije i sa više energije. Znamo šta nas čeka, biće sigurno težak meč u subotu ali verujem u našu novu pobedu".

Utakmica će se igrati u subotu 28. novembra od 19 časova u hali PSC Pinki u Sremskoj Mitrovici. Uzalnice su puštene u prodaju po ceni od 200 dinara za tribine i 500 din za VIP mesta. Obezbeđen je i direktan prenos na TV Arena Sport.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.