Dečačkim isključenjem u svet muškaraca: Srbija izgubila od drugog tima Španije! Manojlović odbranio pet zicera (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2017, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dečačkim isključenjem u svet muškaraca: Srbija izgubila od drugog tima Španije! Manojlović odbranio pet zicera (VIDEO)

Naši se vraćaju iz Poljske samo s jednim bodom

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Poljske)

Talenat - u redu. Ideja - u redu. Smisao - u redu. Samo, ni talenat, ni ideja, ni smisao nisu dovoljni ako stoje odvojeni od kuražnosti kakva nas je krasila na Novom Zelandu ili efikasnosti, pa i odbijanja da odustanemo što je bio jedan od zaštitnih znakova za vreme mandata Veljka Paunovića. Kad je selektor zlatnih omladinaca otišao u Sjedinjene Američke Države >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kao da je preko Atlantika preneo sastojke bitne za moderan fudbal, bez kojih su njegovi dečaci, umesto da još jednom procvetaju, uvenuli u Poljskoj.

Tamo gde smo očekivali medalju - s pravom najavljivalnu i iz našeg tabora - dobili smo spoznaju da još nismo zreli za ozbiljan fudbal. Onaj na visokom nivou. I da nam osim ambicija štošta nedostaje da bismo prešli na stepenicu na kojoj su, trenutno, Španci. Oni su toliko bolji od nas da mogu da izvedu rezervni tim i da nas opet „peške“ dobiju. Za ispraćaj ekipe Nenada Lalatovića za Prvenstva Evrope mladih selekcija - 0:1.

Presudio je Denis Suarez, ali je presuda ispisana pre nego što je vezista Barselone zakucao loptu iza leđa inače veoma dobrog Filipa Manojlovića. Put Crvenoj furiji do našeg gola otvorio je Nemanja Radonjić, zaboravljajući da fudbal nije samo sport u jednom pravcu. Dozvolio je Injakiju Vilijamsu i Odriazoli da ga prevare na krilu, na povratni pas natrčao je Suarez i nemilosrdno kaznio jedan od propusta naše selekcije.

Pravili su ih i Španci, međutim, u završnom meču Grupe B mi nismo znali kako da ih koristimo. Možda nismo imali sreće, možda koncentracije, možda ni dovoljno spretnosti. Šta god da je po sredi problemi u realizaciji bili su uočljivi još od četvrtog minuta kad je Miloš Veljković na drugoj stativi prebacio gol posle centaršuta Živkovića iz kornera ili kad je Uroš Đurđević u 15. izašao sam pred Paua, u 29. pucao pravo u golmana Totenhema, odnosno kad je pet minuta ranije dao jaku loptu koju Živković nije mogao da ukroti.

Uvek je nešto nedostajalo. Možda hladna glava. Baš Uroša Đurđevića. Ovako, stekao se utisak da je kapiten naše reprezentacije naivno zaradio isključenje zbog dva žuta kartona još u prvom poluvremenu, uskrativši kolegama pravo da se u nastavku nadaju boljem rezultatu.

A po igri su ga, ima i takvih mišljenja, zaslužili.

Jer, šta reći za stabilnu partiju Saše Lukića na sredini terena? Koliko smirenosti, koliko tačnih pasova. Nije li Andrija Živković zaslužio više od prelazne ocene zbog načina na koji je prodirao po krili i(li) šutevima s distance mučio špansku odbranu? Zar nije Aleksandar Filipović nagovestio da može - i te kako - da igra kvalitetnu odbranu? I zar nismo, ako ništa drugo, dobili golmana koji brani sve što može da se brani.

Filip Manojlović je bio jedna od retkih svetlkih tačaka Srbije ove večeri u Bigdošću, pošto je  branio redom Gonzalesu, Denisu Suarezu (dvaput), Majoralu, Injaki Vilijamsu i Ojarzabalu. Nije slučajno, ali valja i s njim i s drugima, pravilno raditi (i na taktici i na psihologiji) da posle nekog narednog turnira ne bismo opet konstatovali:

„Nešto nam je nedostajalo“.

PIŠE: Strahinja Klisarić

PRVENSTVO EVROPE MLADIH REPREZENTACIJA U POLJSKOJ

SRBIJA - ŠPANIJA 0:1 (0:1)

/Denis Suarez 38/


Bigdošć

Gledalaca: 12.000

Sudija: Gediminas Mažeika (Litvanija)

Žuti kartoni: Đurđević, Jovanović (Srbija), Merino (Španija)

Crveni karton: Uroš Đurđević (Srbija) u 41. minutu

Srbija (4-3-3): Manojlović - Filipović, Jovanović, Veljković, Antonov - Lukić (od 87. Plavšić), Maksimović, Gaćinović - Živković, Radonjić (od 71. Ristić), Đurđević. Selektor: Nenad Lalatović

Španija (4-3-3): Pau - Odriozola, Gonzales, Merino, Hoze Gaja - Suarez, Ernandez, Soler - Ojarzabal, Majoral, Vilijams. Selektor: Albert Selades.

GRUPA B

Prvo kolo:

Portugal - Srbija 2:0

Španija - Makedonija 5:0

Drugo kolo:

Srbija - Makedonija 2:2

Portugal - Španija 1:3

Treće kolo:

Srbija - Španija 0:1

Makedonija - Portugal 2:4

TABELA:

(FOTO; Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.