Da li znate ko je najgori igrač Premijer lige?

Izvor: MozzartSport.com, 09.Dec.2016, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li znate ko je najgori igrač Premijer lige?

Otišao čovek u debeo minus...

Sećate li se Martina Kelija? Puno se toga očekivalo od njega, ali ovaj 26-godišnji desni bek nije ispunio očekivanja. Počeo je karijeru na Enfildu, u Liverpulu su dugo verovali kako su trajno rešili poziciju uz desnu aut liniju i to mladićem iz svoje škole, a ni Keli nije pružao slabe igre. Štaviše, 2012. upisao je i jedan nastup u reprezentaciji Engleske, ali mu je poslednjih godina karijera ipak krenula silaznom putanjom.

>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />Nikada se Keli nije ustalio kao član prve ekipe Liverpula, u šest seniorskih sezona na Enfildu upisao je tek 33 prvenstvena meča, pa je 2014. sreću potražio u Kristal Palasu i to u skromnom transferu vrednom 2.000.000 evra. Prve sezone na Selhurst parku opravdao je očekivanja, ali je onda i u novoj ekipi usledio pad koji je kulminirao ove sezone. Naime, Keli je trenutno najgore ocenjeni igrač Premijer lige.

Poznati portal Squawka ocenjuje učinak svih igrača u Engleskoj, a ova napredna statistika ima i negativne bodove. Njih uglavnom dobijaju golmani, međutim, među njih se ove godine umešao i Martin Keli. Naime, on je za svoje dosadašnje partije ove sezone ocenjen sa -144 boda. Ako uzmemo u obzir samo igrače koji su zaigrali u barem polovini utakmica (7), gori od njega samo su Dejvid Maršal i Stiv Mandanda, golmani Hala i Kristal Palasa.

Gledajući momke u odbrani Palasa, Keli jedini ima negativnu statistiku – najbliži njemu je Demijen Dilejni (6 bodova) dok ostali igrači poput Tomkinsa, Dana i Vorda imaju preko 100 bodova.Keli je osvojio samo 20% duela što je katastrofalna statistika za bilo kog odbrambenog igrača, a i u ostalim statističkim kategorijama ubedljivo je najslabiji. Sve u svemu, dovoljno za titulu najgoreg igrača dosadašnjeg dijela Premijeršipa...

(foto: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.