Da li pobeda protiv Stouka znači da će Čelsi biti šampion? Istorija kaže DA (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Dec.2014, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li pobeda protiv Stouka znači da će Čelsi biti šampion? Istorija kaže DA (VIDEO)

Legenda kaže da će šampion na kraju sezone biti tim koji na ''Boksing Dej'' (drugi dan katoličkog Božića) bude na čelu Premijeršipa, a Čelsi je ukupno tri puta vodio na ovaj dan. I, gle čuda! Sva tri puta je bio šampion. Bilo je to u sezoni 2004/05, 05/06 i 09/10

Pobedom protiv Stouka rezultatom 2:0, fudbaleri Čelsija zadržali su tri boda prednosti u odnosu na Mančester Siti i ”Boksing Dej” će dočekati na prvoj poziciji Premijer lige >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << . To možda i ne bi bila neka vest da nije poznato koliko su Englezi sujeverni po pitanju pomenutog dana.

Legenda kaže da će šampion na kraju sezone biti tim koji na ”Boksing Dej” (drugi dan katoličkog Božića) bude na čelu Premijeršipa, a Čelsi je ukupno tri puta vodio na ovaj dan. I, gle čuda! Sva tri puta je bio šampion. Bilo je to u sezoni 2004/05, 05/06 i 09/10.

Poslednja utakmica 17. kola očekivano je protekla u dominaciji ekipe Žozea Murinja, koja je stvorila više povoljnih šansi, ali je po gol u oba poluvremena bilo dovoljno za rutinski trijumf. Fudbaleri Stouka pretrpeli su osmi poraz i sada bi već trebalo da se zabrinu pošto su samo četiri boda iznad zone ispadanja.

U timu Čelsija standardno su svih 90 minuta odigrali srpski reprezentativci Branislav Ivanović i Nemanja Matić.

Premijer liga, 17. kolo:

Subota

Aston Vila – Mančester Junajted 1:1

Hal – Svonsi 0:1

Kvins Park Rendžers – Vest Bromvič Albion 3:2

Sautempton – Everton 3:0

Totenhem – Barnli 2:1

Vesthem – Lester 2:0

Mančester Siti – Kristal Palas 3:0

Nedelja

Liverpul – Arsenal 2:2

Njukasl – Sanderlend 0:1

Ponedeljak

Stouk – Čelsi 0:2

(Teri 2, Fabregas 78)

Tabela: Čelsi 42 boda, Mančester Siti 39, Mančester Junajted 32, Vest Hem 31, Sautempton 29… Barnli 15, Hal 13, Lester 10.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.