Da li je Nikola Jokić najbolji košarkaš koji nije igrao na Ol staru?

Izvor: MozzartSport.com, 20.Feb.2017, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je Nikola Jokić najbolji košarkaš koji nije igrao na Ol staru?

Pitaju se američki mediji...

U Sjedinjenim Američkim Državama Ol star vikend zauzima posebno i najvažnije mesto u aktuelnim sportskim dešavanjima. Odigran je i nedeljni meč, oboreni su brojni rekordi, a iako su se mnogi trudili i glasali, Nikola Jokić nije nastupio na glavnom događaju vikenda (jeste u sudaru Zvezda u usponu i takmičenju u veštinama).

Zato se pojedini tamošnji mediji pitaju - da li je Nikola Jokić najbolji košarkaš koji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nije igrao na Ol staru?

INTERVJU - Ognjen Stojaković, pomoćni trener Denvera: Pitanje je vremena kada će Jokić igrati na Ol staru

Mnogi podaci, odnosno činjenice idu u prilog odgovoru "jeste". Naravno, ne računajući Krisa Pola koji bi svakako imao svoje mesto da nije imao problema sa povredama.

Govori se o početku sezone gde je Jokić imao priliku da igra u postavi sa Jusufom Nurkićem. Morao je da čuva brže igrače, ali i da ih napada. To mu nije leglo pa je tražio da bude rezervni centar. Kao rezerva postizao je 11,6 poena, 7,9 skokova i 3,4 asistencija za 24 minuta u igri. Ipak, timu nije išlo toliko dobro. Nagetsi su imali skor 9-16.

I tada je došlo do odlučujućeg momenta - trener Majkl Maloun ga je prekomandovao na startnu centarsku poziciju. Od tog momenta Denver ima skor 15-14 i nalazi se na 8. poziciji na Zapadnoj konferenciji koja vodi u plej-of. U tom periodu samo su Golden Stejt Voriorsi efikasniji od Denvera. I to jedva! Ratnici od 15. decembra postižu 114,6 poena na sto poseda, dok je Denver na 114. Nijedan drugi tim ne prebacuje 112,1!

Nikola Jokić: Srbija je spremna za zlato na Evropskom prvenstvu!

To uključuje i utakmice u kojima Jokić nije igrao zbog povrede ili bolesti - ukupno četiri. Denver na ta četiri meča ima skor 1-3.

Individualno, Jokić postiže 21 poen, 9,8 skokova i 5,3 asistencije. Samo 12 igrača u NBA istoriji je imalo najmanje 20 poena, devet skokova i pet asistencija po meču u celoj sezoni, a Rasel Vestbruk bi mogao da bude 13.

Za centra Jokić ima neverovatne plejmejkerske sposobnosti. Nalazi dodavanja koja nijedan drugi visoki igrač ne bi ni probao. On dodaje 6,7 asistencija za 36 minuta u igri što je prosek koji su imala samo tri igrača u istoriji: Tom Bervinkl, Sem Lejsi i naš Vlade Divac.

Jokić šutira za dva poena 63 odsto, po čemu je vedeti među igračima koj iimaju najmanje 100 pokušaja. Svi ispred njega su teškaši koji šutiraju u proseku sa manje od metra udaljenosti, dok Nikola puca sa skoro tri metra udaljenosti što je velika razlika. Sa slobodnih bacanja Nikola šutira 82,4 odsto.

Pored Jokića u kategoriju iz naslova jedino spadaju Džoel Embid i Rudi Gober, s tim što su oni bolji defanzivci.

Šta vi mislite? Da li će Nikola sledeće godine u ovo vreme biti na najvećoj pozornici?

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.