Da li je Benteke svestan svojih prethodnika?

Izvor: Sportske.net, 01.Avg.2015, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je Benteke svestan svojih prethodnika?

Benteke je jedan od mnogih fudbalera Liverpula koji će u mečevima Premijer lige nositi dres sa brojem 9.

Krenimo hronološki.

Sigurno jedna od "devetki" koja je najviše prirasla srcima mnogih navijača kluba sa Enfilda je Jan Raš. Doveden je iz Čestera za 300 hiljada funti, i može se  reći da je jedan od najvećih fudbalera koji su nosili dres Liverpula sa brojem 9. Velšanin je postigao 346 golova na 660 utakmica za "Redse".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Robi Fauler, koji je dobio nadimak "Bog" od popularnog "Kopa", je u dva navrata nosio dres Liverpula. Fantastični napadač je sveukupno je odigrao 369 utakmica  i postigao 183 gola za engleski klub.

Nakon što je Fauler otišao u Lids, tadašnji menadžer Liverpula, Žerar Ulije, je doveo Nikolasa Anelku. Za 6 meseci provedenih u klubu, francuski napadač je uspeo da postigne samo 5 golova na 29 utakmica.

Nakon Anelke, na "Enfild" je stigao Senegalac El Hadji Diuf. On je takođe bio veliki promašaj, s obzirom da je na 80 utakmica postigao samo 6 golova. Ni on se nije dugo zadržao u Liverpulu, s obzirom da je već nakon 2 godine poslat na

pozajmicu u Bolton, nakon čega je potpisao i dugoročni ugovor sa istim klubom.

2004. godine je klub doveo Đibrila Sisea za tada rekordnu sumu od 14 miliona funti. Njega je teška povreda sprečila da pokaže svo svoje umeće, ali nije bio toliko loš, s obzirom da je na 79 utakmica postigao 24 pogotka, uključujući i  penal u čuvenoj "Istanbulskoj noći".

Sigurno jedan od najboljih napadača koji su u ovom veku igrali za Liverpul je i Fernando Tores, barem kada se radi o igrama u crvenom dresu. Za 4 i po godine provedene u klubu, Španac je uspeo da postigne 81 gol, pre nego što je za ogromnih 50 miliona funti pojačao Čelsi.

Jedan od najvećih promašaja je svakako i Endi Kerol. Doveden za 35 miliona funti, nikad nije opravdao svoju cenu. Za vreme provedeno u klubu, uspeo je da

postigne samo 6 golova, pre nego što se preselio u redove Vest Hema.

2013. godine je iz Selte stigao Jago Aspas. 15 utakmica, 1 gol, za godinu dana.

I naravno, "devetka" iz poslednje sezone, Riki Lambert. Proveo je samo godinu

dana u klubu, ispunio svoj dečački san, odigrao 36 utakmica u svim takmičenjima, postigao 3 gola, i već je prešao u VBA.

Sada je na redu Benteke. Da li će uspeti da ostavi veći trag poput Faulera i Toresa, ili ćemo već naredne sezone pisati o njemu kao što danas pišemo o Lambertu?

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.