Da li Tadić treba da se zabrine? Novi trener Sautemptona nije ljubitelj ofanzivnog fudbala

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2017, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li Tadić treba da se zabrine? Novi trener Sautemptona nije ljubitelj ofanzivnog fudbala

Sveci odlučili da kormilo tima povere još jednom Argentincu

Čelnici Sautemptona su odlučili. Kormilo upražnjeno odlaskom Francuza Kloda Puela poverili su Argentincu Maurisiju Pelegirnu (45), koji je danas i zvanično postavljen za novog menadžera Svetaca.

Radi se o doskorašnjem treneru Alavesa, čoveku koji je minule sezone predvodio klub iz Vitorije u Primeri, a u prvoj sezoni od povratka u elitu odveo je lagano do opstanka, kao i do finala Kupa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Španije u kojem je poražen od Barselone.

Pelegrino zna kako izgleda život u Engleskoj, jer osim što je kao igrač nosio dres Liverpula, svojevremeno je i asistirao Rafi Benitezu na klupi Crvenih, pre nego što je sam uplovio u trenerske vode. Pre Sautemptona, sa kojim je potipsao trogodišnji ugovor, i Alavesa predvodio je Valensiju, kao i klubove iz domovine Estudijantes i Independijente.

„Srećan sam što sam postao novi trener Sautemptona. Klub ima izvanrednu reputaciju, stabilnu strukturu, takmiči se u Premijer ligi i igra atraktivan fudbal“, izjavio je Pelegrino nakon imenovanja na novu poziciju.

Zanimljivo, ako Sveci igraju napadački i atraktivan fudbal, to se ne može reći za ekipe koje je Pelegrino predvodio tokom trenerske karijere. Poznat kao stručnjak kojem je rezultat važniji od utiska i igre, Argentinac je često od igrača zahtevao da ne umiru u lepoti već da budu oštri i konkretni, što nije bila odlika Sautemptona proteklih sezona pod vođstvom Ronalda Kumana i Kloda Puela.

Zato će biti zanimljivo videti kako će se tehnički besprekorni igrači ovog tima poput srpskog reprezentativca Dušana Tadića ili Francuza Sofijana Bufala snaći kod novog trenera, da li će uopšte igrati i koliko će im slobode u igri Argentinac dozvoliti. Od toga će dosta zavisiti i rezultati, ali i buduće konture Sautemptona.

Ako Pelegrinu neka stvar treba da podigne moral, to je činjenica da ovaj klub dobro funkcioniše sa Argentincima na klupi, što se videlo pre nekoliko sezona kada ih je sa fantastičnim uspehom predvodio nejgov zemljak i imenjak Maurisio Poketino.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.