DV: Jednom je moralo da se završi

Izvor: B92, Beta, 01.Apr.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DV: "Jednom je moralo da se završi"

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da je izuzetno zadovoljan nastupom svoje ekipe u Evroligi ove sezone.

Vujošević je rekao da je ovosezonski nastup 'crno-belih' u Evroligi morao u jednom trenutku da se završi porazom. "Od ekipe koju su mnogi proglasili nekompetentnom za ovo takmičenje došli smo u situaciju da igramo sa mnogo jakim timovima, mnogo bogatijim od nas. Napravili smo izuzetno dobar rezultat i zaslužili sve pohvale", rekao je Vujošević.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
''Jednog momenta, ipak, moralo je da se završi porazom. Očigledno je da smo bili potrošeni i da su na nas uticali neki bočni udari. Večeras mi je smetalo samo to što smo mi i Beograd imali loš tretman, koji nismo zaslužili", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare posle duela sa CSKA.

Vujošević je priznao i da su "crno-beli" mogli da u četvrtfinalnoj seriji sa CSKA prikažu i bolje partije, ali je istakao da je najbitnije što su igrači kroz utakmice u Evroligi dosta napredovali.

"Taj napredak će se videti u finišu sezone u regionalnoj Jadranskoj ligi i srpskom prvenstvu. Najbolja škola košarke u Evropi je ova Evroliga, uz sve svoje mane", naglasio je trener Partizana.

Smodiš: ''Partizanovi navijači najbolji''

Trener CSKA Etore Mesina ocenio je da je njegova ekipa zasluženo pobedila.

"Svih 40 minuta igrali smo na visokom nivou, sve vreme bili hrabri, srčani, disciplinovani. Ovo je izuzetno veliki uspeh, pošto smo sedmi put uzastopce izborili plasman među četiri najbolje ekipe Evrolige iako smo ove sezone dosta promenili tim", rekao je Mesina.

Italijanski strateg je kazao i da je Partizan izuzetan tim čiji su igrači velika budućnost košarke i "crno-belima" poželeo sreću u završnici sezone.

Mesina se, ipak, vidno uzbudio kada ga je jedan od novinara upitao za komentar suđenja.

"Zar vi mislite da sam ja idiot ili želite ovde da se pravite pametni? Imajte malo poštovanja", ljutito je rekao Mesina.

Košarkaš CSKA Matjaž Smodiš posebno je pohvalio navijače Partizana.

''Bilo je sjajno večeras. Mislim da je presudio skok koji smo mi kontrolisali čitavih 40 minuta, Partizan je nekoliko puta uspevao da se približi na šest, sedam poena razlike. Moram posebno da pohvalim publiku. Ovo je sjajno, to su najbolji navijači u Evropi. Borili smo se snažno sve tri utakmice i svaka lopta je bila važna za nas'', rekao je Smodiš.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujošević: Mogli smo bolje, svaka nam čast

Izvor: Mondo, 01.Apr.2009

Partizanov nastup u Evroligi ove sezone jednom je morao da se završi porazom, izjavio je trener crno-belih Duško Vujošević. 'Na ovoj utakmici mi je smetalo samo to što smo mi i Beograd imali loš tretman, koji nismo zaslužili', rekao je trener crno-belih aludirajući na arbitre.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.