Izvor: HotSport.rs, 11.Feb.2016, 01:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOBRI GUBITNICI NE POSTOJE: Jer gubitnik je, na kraju dana, ipak gubitnik

Mediji ponekad više podsećaju na pirane koje jedva čekaju da rastrgnu nekoga, nego na ljude željne forsiranja pravih vrednosti.

Kem Njuton, kvoterbek Karolina Pantersa, iza sebe ima sezonu za pamćenje. Na 16 mečeva, 15 pobeda i jedan poraz. Titula MVP-ja. Neverovatna dominacija napada Karoline, ma ko se našao sa druge strane terena. Lakoća kojom je nosio svoj tim do najveće utakmice.
Ipak, u Superbolu tim Karoline imao je tu, uslovno rečeno, nesreću da naleti >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << na ekipu Denvera, čiju odbranu mnogi već sad svrstavaju među najbolje odbrane ikada. I zaista, odbrana Bronkosa zaustavila je Karolinin moćni napad.
A Kem to nije dobro podneo, što se videlo i po njegovoj odsutnosti tokom razgovora sa medijima, a zatim i napuštanju pres konferencije nakon meča. Onda su usledile kritike, pitanja, preispitivanja njegovih zasluga za plasman Karoline u Superbol… Neki igrači, treneri, novinari, stali su uz Kema. Neki su osuli paljbu.
Ipak, verovatno najbolji odgovor došao je upravo od njega. Iskren, čist i dečački otvoren, citirao je čoveka čiji trofej mu je ove godine izmakao, Vinsa Lombardija.
– Pokažite mi dobrog gubitnika, i ja ću vam pokazati gubitnika.
I ućutkao je medije. Ne bukvalno, jer još ima onih koji kritikuju, ali nakon ovog odgovora, sve je suvišno. Jer, Kem, hteo-ne hteo, rekao je suštinu ne samo sporta, već i života – dobar ili loš, gubitnik je gubitnik, osećaj poraza nije ništa manje bljutav i ružan.
A gubitnike istorija ne pamti…

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.