DBB Superkup: Orlovi srušili i Ruse

Izvor: N1 televizija, 19.Avg.2017, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DBB Superkup: 'Orlovi' srušili i Ruse

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na Superkupu u Hamburgu, pošto je posle Poljske pobedila i selekciju Rusije sa 85:75.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su odigrali znatno bolju utakmicu nego dan ranije protiv Poljaka i tako su došli do pete pobede u pripremnim utakmicama za Evropsko prvenstvo.

U duelu sa Rusijom u timu Srbije nije bilo kapitena Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića, a u tim se vratio Nikola Kalinić. Zbog povreda, Đorđević >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je već precrtao Marka Simonovića i Miroslava Raduljicu.

Najbolji u trijumfu Srbije bio je Milan Mačvan sa 17 poena, Vladimir Lučić je upisao 15, a Bogdan Bogdanović 12, uz devet asistencija. Dvocifreni učinak imao je i Ognjen Kuzmić, koji je utakmicu završio sa deset poena i pet skokova.

Kod Rusa, Aleksej Šved je upisao 17 poena i pet asistencija, dok je Vitalij Fridzon imao poen manje.

Naredna utakmica srpske košarkaše čeka u nedelju od 15 časova, kada će im rival u Hamburgu biti reprezentacija Nemačke. Taj meč ćete moći da pratite u direktnom prenosu na SK3.

Srpski košarkaši su loše ušli u utakmicu i u prva tri minuta nisu postigli nijedan poen, ali su Rusi uspeli da dođu tek do 5:0. Prve poene za 'Orlove' postigao je Marjanović, a posle poena Šveda, Bogdanović i Jović su izjednačili na 7:7. Niz srpskih košarkaša nastavio je Mačvan i od tada su se ustalili u vođstvu, međutim, nisu uspeli osetnije da se odvoje.

Na prvom odmoru, Srbija je imala četiri poena prednosti, da bi potom usledilo buđenje Rusa, koji su u 15. minutu poveli sa 27:24 i ustalili se u vođstvu. Međutim, potom je usledila serija 'Orlova' od 8:0 posle koje je rezultat do prvih minuta drugo poluvremena bio u egalu, da bi Đorđevićevi košarkaši potom uspostavili potpunu kontrolu.

Poslednje izjednačenje viđeno je u 23. minutu, kada je bilo 40:40, i od tada su srpski košarkaši vodili sve vreme do kraja utakmice. Ipak, imali su nekoliko padova u igri, kada su rivalima dozvolili da priđu na jedan posed razlike, ali su sam finiš utakmice odigrali furiozno i tada su stigli i do najveće prednosti, koja je iznosila 15 poena.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

'Orlovi' deklasirali Nemačku za trofej u Hamburgu

Izvor: N1 televizija, 20.Avg.2017, 16:50

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i treću pobedu na Superkupu u Hamburgu, pošto je slavila protiv Nemačke sa 87:56 i tako osvojila trofej na tom turniru...Izabranici Aleksandra Đorđevića su prethodno bili bolji od Poljske i Rusije, koje se sastaju od 17.30, uz direktan prenos na Sport...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.