Izvor: HotSport.rs, 10.Feb.2016, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAN ZA PAMĆENJE: Od danas je je Hala sportova, dom ‘Ranka Žeravice’

Spomen ploča sa likom legendarnog trenera Ranka Žeravice postavljena je danas na Hali sportova na Novom Beogradu, koja će ubuduće nositi ime jednog od tvoraca srpske košarke.

Spomen ploču su otkrili predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas, potpredsednik KŠ Dejan Tomašević i supruga Zaga Žeravica.
Predlog KŠ brzo je prošao proceduru opštine Novi Beograd kako >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << bi poznata hala nosila ime trenera koji je upravo u njoj pravio odlične rezultate sa Partizanom.
– Najmanje što smo mogli je da brzo odgovorimo na predlog KŠ. Ako neće brzo da reaguje bivši sportista, onda ne znam ko će. Pozvao bih da svi sportski objekti u zemlji dobiju naziv nekog našeg istaknutog sportiste u inostranstvu. To je moj javni predlog i nadam se da će biti pozitivno odgovoren – rekao je Šapić.
Tomašević se zahvalio opštini Novi Beograd što je usvojila inicijativu Saveza.
Ranko je bio jedan od tvoraca košarke posle rata. Iz ličnog iskustva znam koliki je uticaj imao u Evropi – poručio je Tomašević.
Današnjem skupu prisustvovali su prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović, direktor Davor Ristović, direktor Partizana Mlađan Šilovad, legendarni Zoran Moka Slavnić, poznati trener Vlade Đurović i mnogi drugi
Žeravica, koji je preminuo u oktobru prošle godine, sa selekcijom Jugoslavije osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1980. godine i Svetsko prvenstvo 10 godina ranije u Ljubljani.Takođe, kao selektor je osvojio srebrnu medalju na OI 1968, SP godinu dana ranije, kao i na Evropskim šampionatima 1969. i 1971. godine. Imao je i jednu bronzu, sa Svetskog prvenstva 1982. godine.
U klupskoj karijeri vodio je Partizan u četiri navrata, Crvenu zvezdu u dva mandata, a bio je i trener Barselone, Pupe, Napolija, Splita, Kazerte, Saragose…
Godine 2007. primljen je u Kuću slavnih Svetske košarkaške federacije (FIBA).
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hala sportova od danas nosi ime Ranka Žeravice

Izvor: RTS, 10.Feb.2016

Spomen-ploča sa likom legendarnog trenera Ranka Žeravice postavljena je danas na Hali sportova na Novom Beogradu, koja će ubuduće nositi ime jednog od tvoraca srpske košarke. . .Spomen-ploču su otkrili predsednik Opštine...

Nastavak na RTS...

Hala sportova u Beogradu dobila ime po Ranku Žeravici

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2016

Beograd - Spomen ploča sa likom legendarnog trenera Ranka Žeravice postavljena je na Hali sportova na Novom Beogradu, koja će ubuduće nositi njegovo ime...Spomen ploču su otkrili predsjednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, prvi čovjek Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas, potpredsjednik...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.