Cvijanović: Započeti projekti se realizuju predviđenom dinamikom

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Sep.2014, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović: Započeti projekti se realizuju predviđenom dinamikom

BEOGRAD - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Beogradu, nakon zajedničke sjednice vlada Srpske i Srbije, da se svi započeti projekti realizuju predviđenom dinamikom.

Ističe da je najvažnije što su ostvareni konkretni pomaci koji će doprinijeti poboljšanju kvaliteta života građana sa obje strane rijeke Drine.

Cvijanovićeva je naglasila da je Republika Srpska i dalje čvrsto opredijeljena za jače povezivanje na polju infrastrukture, te >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << naglasila da je zadovoljna do sada učinjenim i da se u tom pogledu nastavljaju aktivnosti.

"Sve ide predviđenom dinamikom kada je riječ o izgradnji mosta Ljubovija - Bratunac, izgradnji carinskog terminala kod Rudog, odnosno na relaciji Beograd - Bar što se tiče željezničke pruge", navela je ona.

Premijer Srpske je dodala da je zadovoljna i aktivnostima koje se odnose na prenos vlasništva kada je riječ o pruzi Beč - Šid.

"Nekoliko važnih stvari koje smo počeli ranije - skoro da su riješene. Imamo i nekoliko značajnih sporazuma u oblasti poljoprivrede, bilo da je riječ o institucijama ili agencijama", navela je Cvijanovićeva.

Kao posebno značajan, istakla je zajednički projekat "Podrinje", navodeći da su svi koji ulaze u njega svjesni činjenice da nije riječ o partikularnom projektu, nego o velikom razvojnom programu Podrinja.

"Svi projekti koje sam pomenula, i izgradnja mosta Bratunac - Ljubovija, ulaze u ovaj projekat. Naše opredjeljenje je da se ide dalje u realizaciju projekta 'Srednja Drina'", naglasila je Cvijanovićeva.

On je podsjetila i na zajedničko angažovanje Srpske i Srbije na funkconisanju Andrićevog instituta u Andrićgradu, što daje mogućnost zajedničkih nastupa.

"Sve započeto dobija drugu dinamiku; zadovoljna sam efektima", istakla je Cvijanovićeva.

Vlade Republike Srpske i Srbije potpisale su danas, poslije zajedničke sjednice u Beogradu, tri sporazuma o saradnji u oblasti poljoprivrede, turizma i upravljanja vodama.

Memorandum o saradnji u oblasti turizma potpisali su ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hrstić i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Sporazum o saradnji u oblasti integralnog upravljanja vodama donjeg toka rijeke Drine i Protokol o stručno-tehničkoj saradnji u oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije, ruralnog razvoja, veterinarstva, šumarstva i vodoprivrede potpisali su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Stevo Mirjanić i ministar poljoprivrede Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisani sporazumi o saradnji u poljoprivredi i turizmu

Izvor: Capital.ba, 20.Sep.2014

BEOGRAD, Vlade Republike Srpske i Srbije potpisale su danas, poslije zajedničke sjednice u Beogradu, tri sporazuma o saradnji u oblasti poljoprivrede, turizma i upravljanja vodama. Memorandum o saradnji u oblasti turizma potpisali su ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hrstić...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.