Crvena furija ostala bez brade – Ćabi Alonso okončao reprezentativnu karijeru

Izvor: MozzartSport.com, 27.Avg.2014, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena furija ostala bez brade – Ćabi Alonso okončao reprezentativnu karijeru

Posle 11 godina tokom kojih je sa ponosom branio grb svoje zemlje Ćabi Alonso je odlučio da okonča trofejnu karijeru u reprezentaciji Španije.

"Najteže je znati kad je vreme reći zbogom, ali posle dugo premišljanja mislim da je došao taj trenutak. Bio sam član istorijske generacije koja je ispunila snove miliona navijača i napravila nešto jedinstveno… Od tog 30. aprila 2003. godine , kada sam debitovao kao 21-godišnjak živeo sam samo lepe trenutke. Zato, imam samo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << reči zahvalnosti za sve one sa kojim sam više od decenije delio radost… Hvala vam i zbogom", napisao je 32-godišnji vezista Reala, koji je sa Crvenom furijom osvojio dve titule prvaka Evrope i Mundijal 2010.

Odigrao je 114 utakmica, što ga svrstava na peto mesto na listi igrača sa najviše nastupa za Španiju (ispred su Iker Kasiljas sa 156, Ćavi Ernandez sa 133, Andoni Zubizareta sa 126 i Serhio Ramos sa 119), postigao 16 golova. Njegovo ime nije se vezivalo za skandale, sukobe sa saigračima… Uostalom, toga skoro da nije bilo u zlatnoj eri španskog fudbala.

Posle odlaska Ćabija Alonsa, pre njega i Ćavija, Karlesa Pujola i Davida Vilje, mnogi će reći da je španskoj renesansi došao kraj, te da je elimacija u prvoj fazi takmičenja na Svetskom prvenstvu u Brazilu krunski dokaz.

Ali, bilo bi pogrešno zaletati se tako bombastičnim izjavama. Primera je postala plodno tle za uzgoj istinskih fudbalskih bisera.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

"Furija" ostala bez Ćabija Alonsa

Izvor: RTS, 27.Avg.2014

Posle 11 godina provedenih u reprezentaciji Španije, Ćabi Alonso završio reprezentativnu karijeru. Fudbaler Reala dva puta bio evropski i jednom svetski prvak sa "furijom"...Fudbaler Reala iz Madrida Ćabi Alonso objavio je da se povlači iz nacionalne reprezentacije Španije. Iskusni 32-godišnji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.