Crna Gora zbog moljaca vraća krompir u Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2015, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora zbog moljaca vraća krompir u Srbiju

Crnogorska Fitosanitarna inspekcija saopštila je danas da je u Srbiju vratila 12 tona merkantilnog krompira, zbog prisustva štetnog organizma u krompiru. Pre nekoliko dana, iz istih razloga, u Srbiju je vraćeno više od 20 tona krompira.

U krompiru, uvezenom iz Srbije, kako je saopšteno, ispod kore krompira su nađeni hodnici, a u njima "lutke" koje pripadaju jednoj vrsti insekata iz familije moljaca.

Fitosanitarna inspekcija je saopštila da je pojačala nadzor nad uvozom krompira iz Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iz Crne Gore vraćen zaraženi krompir u Srbiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2015

Crnogorska Fitosanitarna inspekcija saopštila je danas da je u Srbiju vratila 12 tona merkantilnog krompira, zbog prisustva štetnog organizma u krompiru.Pre nekoliko dana, iz istih razloga, u Srbiju je vraćeno više od 20 tona krompira...U krompiru, uvezenom iz Srbije, kako je saopšteno, ispod kore...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.